Как се пали барбекю?

Барбекю

Няма нищо по-прекрасно от вечер, изпълнена с много смях и добре приготвено барбекю. И в същото време нищо не може да съсипе една приятелска сбирка така, както би го направило опърничавото барбекю. То не се дава, ама и Вие не се отказвате. За да си спестите подигравките и неодобрителните погледи на околните, ето няколко ценни съвета, които ще Ви помогнат да блеснете в компанията.

1. Запознайте се с характерните специфики на видовете барбекюта – храната при обработка на газово барбекю и на такова с въглища има различен вкус;

2. Снабдете се с най-необходимите допълнителни екстри – скара, шпатула, фолио, термометър за месо, щипка.

3. В случай че изберете барбекю на въглища, трябва да сте наясно и с видовете такива – брикети или дървени въглища. Предимството на дървените въглища е в създаването на по-чиста и по-силна топлина, както и по-улесненото им запалване. Брикетите са по-евтини, горят по-продължително, но съдържат повече стърготини и други добавки, което може да се отрази на вкуса на месото.

Как се пали барбекю?

4. Убедете се, че мястото, което сте избрали за барбекю, е достатъчно обезопасено и няма да възникне пожар.

За да запалите огън, Ви е необходим само вестник и цилиндричен, подобен на ламарина лист. Така огънят ще остане в определени граници и няма да се разпростира. Върху вестника поставете въглищата и нещата ще станат от само себе си.

Не бързайте да се провъзгласявате за царя на барбекюто преди да сте направили няколко опита. Уверете се, че температурата е подходяща за обработка на месото – това изисква поне 30-40 минути горене на въглищата.

Как се пали барбекю?

Ще се ориентирате дали сте достигнали максималната температура като доближите дланта си максимално близо (но не прекалено, за да не изгорите). Ако успеете да задържите ръката си на 3 см над грила за 2 секунди, огънят е доста горещ, за време от 4 секунди - огънят е средно горещ, а при 6 секунди е умерен.

Разбъркайте и...мятайте мръвките! Доброто меса не е прекалено дебело и не е прекалено тлъсто, но кои сме ние да Ви даваме непоискани съвети.

Вие вече сте властелин на барбекюто!

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати