Как да преодолеем глада за сладко?

Как да преодолеем глада за сладко?

Сладките неща са едно от най-големите удоволствия, особено за нежния пол, макар че някои господа също се изкушават да си похапват сладко, и то доста често. И не ги виним. Трудно е да устоиш на любимия си десерт, дори когато знаеш, че се налага, защото вече просто прекаляваш.

Макар да са ни на сърце, сладките неща не са особено полезни. Доста сериозни здравословни проблеми се свързват именно с тях, а наболелият проблем с теглото при голяма част от дамите също не е за пренебрегване.

Така че, сладкото е позволено изкушение, но в умерени количества. Как обаче да постигнем това премерено хранене, задоволявайки глада си за сладко, но без него?

Ето няколко съвета:

Как да преодолеем глада за сладко?

Обърнете внимание на менюто си Консумирайте естествено сладки храни като червеното цвекло и сладки картофи например. Освен това може да използвате натурални съставки за подслаждане, докато готвите. Такива са канелата, ванилията, стевията, медът и други. Тук спадат и различните дъвки без захар, но с някакъв аромат, които лесно създават илюзия за захар.

Как да преодолеем глада за сладко?

Пийте достатъчно вода. Дехидратацията е свързана с глада за сладко. Колкото и да не ви се вярва, липсата на минерали понякога се възприема грешно от хората и те често залъгват организма си с десерт. Старайте се да приемате препоръчителната дневна доза вода на ден, защото хидратацията е от ключово значение за него. А когато погледът ви се отклони към привлекателното парченце шоколад, си направете един хубав билков чай (поне опитайте, знаем, че шоколадът си е доста по-атрактивен, но...).

Как да преодолеем глада за сладко?

Осигурете си достатъчно сън, защото в противен случай организмът си мисли, че има нужда от други енергийни източници като кроасани, вафли, пастички и т.н., а това съвсем не е така. В тази връзка – избягвайте консумацията на кафе рано сутрин на гладно. Повечето хора правят точно това, но то е гаранция, че малко по-късно ще тичате до магазинчето за нещо сладко.

Как да преодолеем глада за сладко?

Повишете физическата си активност, особено когато знаете, че наближава часът за сладко. Набавяйте си хормона на щастието по здравословен, полезен и естествен начин. Така ще се наслаждавате както на хубавата си фигура, така и на малката си победа срещу лошото шоколадово бонбонче, което примамливо ви се усмихваше на бюрото.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати