От ръжения хляб не се пълнее

От ръжения хляб не се пълнее

Ръжта е полезен продукт, който задължително трябва да присъства под една или друга форма на трапезата ни. Многобройни са ползите от ръжените продукти. Ръжта е верен съюзник в борбата с килограмите. Тя е извънредно богата на фибри, които лесно дават чувството за ситост.

Ръжта помага на на жените да се предпазят от поява на камъни в жлъчния мехур, понижава риска от появата на диабет. Полезните фибри в този зърнен продукт са изключително полезни за сърдечносъдовите заболявания и за доброто състояние на червата ни и лесното храносмилане.

Ръжта влияе на процеса на преработване на храната, като го забавя. В резултат на това чувството за ситост се запазва за по-дълго, което пък ни кара да огладняваме по-рядко.

Ново изследване затвърди полезните качества на ръжта във вечната битка с излишните килограми, както и радващата новина, че не всички видове хляб са врагове на стройната фигура. Ръженият хляб не само не вреди на фигурата ни, но освен това помага да обуздаем апетита си.

От ръжения хляб не се пълнее

Специалистите, които са провели последните изследвания върху състава на хлебните изделия, приготвени от различно брашно са категорични, че единствено ръжения хляб не оказва никави вредни свойства върху организма, не предразполага към напълняване и е във всички смисли на думата полезен.

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати