Gotvach.bg»Статии»Диети»Горчица и топенето на мазнини

Горчица и топенето на мазнини

AdminAdmin
Администратор
95442k
Горчица и топенето на мазнини

За горчицата и топенето на мазнини често се говори заедно, тъй като се смята че лютивата подправка помага за повишаването на метаболизма. Има ли в това някаква истина?

Напредък в теорията за горчицата и топенето на мазнини

Горчица и топенето на мазнини

Съществуват доказателства за това, че лютивите и пикантни продукти помагат за повишаването на нивото на метаболизъм, което води до по – бързото изгаряне на повече мазнини. Обикновената жълта горчица обаче, няма да ви помогне за това.

Пикантната и пълнозърнеста горчица трябва да търсите, ако сте решили да използвате метода за топенето на мазнини с помощта на тази подправка.

Пикантната горчица може да бъде открита в много магазини, но за да бъде резултата най – добър, потърсете мексиканска или азиатска горчица. Те са по – пикантни от американската пикантна горчица и биха помогнали за повече изгорени мазнини.

Изследване извършено в Англия показва, че консумирането на една чаена лъжичка пикантна горчица след ядене засилва метаболизма с 20 до 25% за няколко часа, което означава, че изгаряте 45 калории повече при погълнато ядене от около 700 калории.

На какво се дължи действието на горчицата

Синапът или по скоро синаповите зрънца, от които се прави горчицата, са препълнени с хранителни съставки, въпреки малкия си размер. Те имат голямо съдържание на селен, аминокиселината триптофан и мастни киселини Омега 3, както и фосфор, магнезий, манган, желязо, калций и цинк. Също така те съдържат малко протеини и фибри, а в две чаени лъжички от тези зърна има само 35 калории.

Ползите за здравето от синапа са документирани през годините. Фитонутриентите в синаповите зърна предпазват от някои видове рак, а селенът и магнезият ги правят добро противовъзпалително средство. Смята се, че помагат при хора с асма и за регулирането на добрия сън при жени в менопауза.

Прибавяне на горчица към диетата ви

Важен факт при приемането на горчица и топенето на мазнини е, че само прекомерната консумация на подправката няма да ви помогне да достигнете до желаните килограми. Горчицата трябва да бъде прибавена към вече съставена здравословна диета с ниско съдържание на калории и мазни храни.

Може да използвате горчицата като добавка към сандвичи, сос на домашно приготвени салати или като заливка на риба или пиле. Синаповите зърна са една чудесна подправка за приготвяне на различни ястия по цял свят.

Може да използвате стрити синапови зърна за добавка към някои ястия, или да се опитате да направите сами домашно приготвена горчица. Има толкова много и различни рецепти за нейното приготвяне. Само не забравяйте да прибавите няколко люти чушлета към нея, за да я използвате като добавка към своята диета за топене на мазнини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest