Червена диета (отслабване с ягоди и малини)

Червени плодове

Червени плодчета - ягодите, малините, червените боровинки, са истински дар от заобикалящата ни природа. Освен че са вкусни и освежаващи, тези плодчета са и мощни антиоксиданти. С тях може да отслабнете и да се предпазите от редица заболявания.

Червените плодове са богати на витамини и минерали с антиоксидантно действие. В тях се открива и веществото пектин, което е важно за прочистването на тялото. Освен това те ви предпазват от рак, преждевременно стареене, атеросклерозата, бактериите, сърдечно-съдови и бъбречни проблеми и заболявания. Приемът на червени плодове повишава тонуса и имунитета на организма.

Освен всичко друго, червените плодове са и най-добрият помощник в борбата с излишните килограми. Ето кои са най-полезните за отслабване и здраве:

Ягоди

В 100 г от тези малки изкушения се съдържат едва 27 ккал и 0 г мазнини. Те са диетични и богати на витамин С, минерали, пектин и дъбилни вещества. Приемът им доказано ускорява изгарянето на мазнините и помага освобождаването на токсините и излишните течности от организма. Освен това ягодите подобряват храносмилателните процеси и обмяната на веществата.

Освен казаното до тук, ягодите подпомагат организма като цяло. Те укрепват имунната система, нормализират кръвното налягане, укрепват венците, предпазват от сърдечно-съдови и още много заболявания. Могат да се похапват на воля и без притеснение.

Ягоди

Малини

В 100 г малини се съдържат едва 50 ккал и 0.6 г мазнини. Те са богати на витамините А и С, минерали, фибри и антиоксиданти, салицилова-, елагична- и галиева киселина, цианидини и други полезни вещества. В тях има и голямо количество фибри, благодарение на които те подобряват усвояването на хранителните вещества и стимулират храносмилането.

Подобно на ягодите, малините също могат да се консумират без мярка. Освен видимо отслабване те могат да ви предпазят от анемия и рак. Препоръчват се и на диабетици, тъй като понижават нивото на кръвната захар.

Червени боровинки

В 100 г от червените боровинки се съдържат 49 ккал и 0.2 г мазнини. Тези малки плодчета са с малко калории, много фибри и антиоксиданти - чудесно средство за отслабване и прочистване на организма. Източници са на почти всички витамини и минерали и предпазват от различни видове рак, болест на Алцхаймер, инфекциозни заболявания, зъбен кариес и понижава нивото на лошия холестерол в кръвта.

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати