Ако се храните един път дневно, тялото изяжда мускулите

Ако се храните един път дневно, тялото изяжда мускулите

Изследвания на италиански диетолози доказват, че при начин на хранене, при който приемате ядене от един до три пъти дневно, поемата много повече, отколкото ако хапвате 5-6 пъти на ден.

Основното правило на здравословното хранене е да приемате храна на всеки три часа. Спазването на това правило, дори при същите поети калории, ви позволява по-лесно и бързо да отслабнете, твърдят диетолозите.

Не можете да ядете по-често, защото храносмилането отнема около 2-2, 5 часа, и ако ядете преди да е изтекло, предишната храна все още няма да бъде смляна. Храненето 5-6 пъти на ден ще ви позволи да поддържате високо ниво на обмяна на веществата.

Това ще предизвика по-бързо изгаряне на калориите. Освен това честото хранене е един от най-добрите методи за справяне с излишния апетит. Ако знаете, че след три часа ще ядете отново, няма да се натъпчете в момента.

Ако се храните един път дневно, тялото изяжда мускулите

Този метод на хранене не притежава страничния ефект на повечето диети, при спазването на които постоянно ви боли корема от глад и може дори да ви прилошее.

А ако просто се храните рядко – т.е. един или два пъти дневно, организмът ви вместо мазнините унищожава мускулите, а след обилно хранене скача нивото на инсулин.

В резултат калориите се превръщат в мазнина. Иако не посещавате често фитнес, подкожната мазнина ще превърне тялото ви в пихтиесто подобие на желе, дори привидно да сте слабички.

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
МИТКО
МИТКО
21.07.2015 13:09
глупости
1
0
Борислав
Борислав
21.01.2013 16:02
Не мога да каже че написаното по горе е изцяло грешно ,но мога да твърдя че яденето 1 път на ден в никакъв случай не води до "Унищожение на мускулите" напротив прави човека мно го по активен защото той се опитва да се разсейва максимално за да не мисли за храна ! Не твърдя че това се отнася за всеки отделен човек поне при мен се получава с редовни тренировки и хранене 1 път на ден свалих почти 20 кг за 3 месеца 98-9кг а сега съм 82кг и в тренировки не влизаше едночасово тичане и във фитнеса или в парка ,а просто раздвижване и стягане на тялото ! Пак казвам на мен това ми върши работа не се опитвам да убеждавам никой че теорията горе не е правилна ! НО как си представяте ако сте свикнали да си хапвате стабилно 3 пъти на ден и изведнъж да почнете да ядете 6 пъти на ден да речем по 2 моркова и 1 пържола като преди сте яли на 1 ядене 3 пържоли и 5 моркова давам просто пример ! По лесно се одържаш да не ядеш цял ден отколкото като седнеш да я ядеш да се спираш точно когато ти става най вкусно !
4
2