- 5 кг за 3 дни с Военната диета! За и против режима

Военна диета

Твърди се, че военната диета може да Ви помогне да загубите 5 кг за 3 дни. Този изключително нискокалоричен хранителен план постига значителни резултати, но безопасно ли е?

Хората в армията са известни, че са в доста добра форма. Така че диета, наречена на тях, вероятно ще Ви помогне да изглеждате страхотно, нали?

Но военната диета, за която вероятно сте чували от социалните мрежи, няма нищо общо с въоръжените сили. Това е само един много строг план на хранене, който трябва да Ви помогне бързо да намалите теглото си. Ето какво трябва да знаете, преди да я пробвате.

Каква е Военната диета?

Грейпфрут

Това е много нискокалоричен хранителен план, който ще Ви помогне да загубите 5 кг за три дни. Не са включени модерни храни или добавки. Всъщност, менюто на военната диета е нещо като старомодно хранене - грейпфрут, риба тон на препечена филийка, солени бисквити и твърдо сварени яйца.

От една страна, уебсайтът на диетата твърди, че е специално създаден, за да Ви помогне бързо да намалите теглото си за "извънредни ситуации". Но има и няколко препоръки за повтаряне на диетата отново и отново, като го следвате в продължение на три дни и след това правите по четири дни почивка.

И още нещо - въпреки малката икона на армейското момиче на върха на уебсайта, тази диета не е била създадена от жените военни, нито пък се подкрепя от тях. Всъщност не е ясно кой е създал диетата изобщо, тъй като няма експерт или автор, изброени на страницата. Предполага се, че изобретателят на диетата няма легитимен медицински или хранителен опит.

Може ли военната диета да предизвика загуба на тегло?

Извара

Да, но вероятно не по начина, по който се твърди. Няма съмнение, че ще загубите 5 килограма толкова бързо и определено няма да отслабнете в дългосрочен план.

Военната диета се описва като форма на интермитентна диета, която ограничава всички ястия до малки порции от време всеки ден. И докато този тип хранене е доказано, че помага за загуба на тегло, няма подобни категорични данни за Военната диета. Планът ѝ е само меню от три хранения на ден. Не се казва нищо за това кога трябва да се храните или какъв интервал трябва да има между храненията.

Салата с риба тон

В действителност Военната диета е само форма на леко гладуване. Ограниченията в менюто, които се свеждат до тези полезни храни, 100 % ще ви помогнат да свалите килограми, особено ако по-принцип не се храните така и си падате малко чревоугодник.

Този режим залага на така наречените горелки на мазнини като грейпфрут, кафе и извара. И докато е вярно, че тези храни съдържат съединения, които могат да засилят Вашия метаболизъм, няма истинско доказателство, че яденето им всъщност ще Ви осигури значителна загуба на тегло, обяснява регистрираната диетоложка Ванеса Рисето.

В действителност Военната диета е просто форма на леко гладуване, където се ограничавате до около 1000 калории на ден. Това е значително по-малко калории, отколкото средната жена се нуждае, дори за да отслабне. Най-здравословните планове за отслабване доставят 1200 до 1600 калории дневно според Американското министерство на здравеопазването и човешките услуги.

Яйца

Не е голяма изненада, че повечето хора, които се опитват да спазват Военната диета, в крайна сметка намаляват теглото си. Това, което работи при тази диета, а и при всяка друга диета, е калорийното ограничение, а не специфични храни, казва Беки Керкънбуш, клиничен диетолог от Уисконсин. Все пак това не означава, че каквито и да било резултати, които ще пожънете, ще бъдат устойчиви. Когато губите тегло чрез драстично намаляване на калориите си, наистина губите само вода - не мазнини, казва Рисето. Екстремното калорийно ограничение принуждава тялото ви да използва въглехидрати, съхранявани от гликогена, на които мускулите и мозъкът Ви разчитат за гориво като енергия. Гликогенът се намира върху водата, така че когато се използва гликоген, той освобождава водата, свързана с него. В резултат на това вие губите теглото на водата, казва Керкенбъш.

Доводи против военната диета

Отслабване

Леко гладуване в продължение на три дни няма да Ви убие. Но всяка диета, предназначена да Ви помогне да загубите 5 килограма в продължение на дълъг уикенда, не е много добра идея. Здравословно отслабване е 300 г до 1 кг на седмица, казва Керкенбъш. - Ако загубите повече от това, вероятно е теглото на водата вместо мазнините да се възвърне, когато човек възобнови обичайните си хранителни навици.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати