Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Лидия - Гери»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Лидия - ГериХлябът ми залепва за прозорчето на хлебопекарната. Помощ!
И на мен доста често ми се случва залепването на хляба по прозорчето. Трябва по малко мая да се слага и малко по малко брашно.
Лидия - ГериДайте идея за приготвяне на пишешки дробчета?
За цапането в кухнята при панирането на дробчета е абсолютно вярно. Аз ги слагам да се отцедят много добре.
Лидия - ГериВредно ли е пиенето на много чай?
Пиенето на чай е полезно, за разлика от пиенето на кафе, което е много актуално в последно време. Аз пия чай от липа .
Лидия - ГериИзгубихме ли емоцията при подаръците за Коледа?
Аз обичам да правя подаръци, защото обичам хората около мен да са щастливи. Като цяло и аз купувам необходими неща, не нещо излишно. За детето тази година имаше велосипед и радостта и блясъка в очите му не може да се сравни с нищо на света.
Лидия - ГериИма ли ястия, които задължително присъстват на трапезата ви за Коледа?
За Коледа си приготвяме капама, руска салата, баклава. Това са едни от нещата които винаги присъстват на трапезата ни.
Лидия - ГериС какво се храните на работното ви място?
Понякога си правя сандвичи от вкъщи, друг път хапвам нещо на бързо - баничка, хот - дог, дюнер.
Лидия - ГериЗапочва сезонът на киселото зеле! Споделете как го приготвяте
Зелето го слагаме в бидон и в мазето. Аз съм любител на киселото зеле, ям го на салата /с червен пипер и олио/ или със свинско месо.
Лидия - ГериИзсъхнал стар хляб - какво да го правим?
Със стар хляб може да се правят галета, мързелива пица , мързелива баница / натопени филиите в прясно мляко и залети със смес от яйца и сирене/, пържени филии с яйца.
Лидия - ГериКоняк - намира ли приложение във вашите рецепти?
Коняк добавям към сладките таралежки / бисквити, 1 яйце, масло, пудра захар, орехи, коняк/.
Лидия - ГериУпотребявате ли дафинов лист и към кои ястия го добавяте?
Добавям дафинов лист към мусака, месо с картофи/ на фурна/. Като цяло не го употребявам много.
Лидия - ГериПолзвате ли съдове с коледни мотиви?
В къщи имаме коледна покривка и коледни чаши. Определено придават празнично настроение в комбинация с коледната елха, украсените собственоръчно шишарки, декоративните коледни фигурки.
Лидия - ГериКой, как и защо приготвя курбан?
Моят мъж си прави курбан всяка година, след като е претърпял много голям инцидент и се е възстановил много трудно и му е трябвало дълго време да се върне към нормалния начин на живот. Той винаги жертва един петел който се вари хубаво и към бульона се добавя само лук, моркови, сол, черен пипер, масло .
Лидия - ГериОбичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?
Цвеклото е много полезно, но аз лично го използвам предимно за салата .
Лидия - ГериСтрес тест за домакинята
На стрес тест съм когато приготвям детско меню за рождения ден на детето. В последният момент все виждам , че не ми достига времето, да направя нещата както аз искам. Аз обичам сандвичите да са украсени с детски мотиви, руската салата да е оформена като прасенце и т.н. Но когато видя накрая че всичко се е получило перфектно и си заслужава стреса.
Лидия - ГериПолезни ли са кафявите банани?
Не знам дали са полезни кафявите банани, но аз си купувам от тях. Те са по сладки.
Лидия - ГериСлагате ли шапка когато готвите?
Аз не слагам шапка когато готвя, но винаги си хващам косата с ластик или голяма щипка, за да не ми пада.
Лидия - ГериЗатруднявате ли се със заглавията на рецептите ви?
Като цяло те ястията си имат подходящо име, с което поне на нас са ни познати. С течение на времето и качването на все повече рецепти в сайта започваме да импровизираме .
Лидия - ГериСурови или печени ядки предпочитате?
Не съм голям любител на ядките / въпреки че са доста полезни, например орехите/. А като цяло ги предпочитам печени, поръсени с малко вода, сол и брашно. И започва печене на ниска температура и голямо внимаване да не прегорят.