Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Рая Андонова»Моите форумни постове
Рая Андонова
Рая Андонова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Рая АндоноваВредно ли е пиенето на много чай?
Не мисля, че пиенето на много чай е вредно. Във Великобритания например пият много чай, всеки ден по няколко пъти, но не мисля, че им има нещо.
Рая АндоноваБадеми - полезни или вредни?
всичко е полезно с мярка
Рая АндоноваИзсъхнал стар хляб - какво да го правим?
Със сух стар хляб може да се направи попара, пържени филийки, мързелива баница, просто препечени филийки... има доста варианти.
Рая АндоноваОбичате ли Цвекло и какво приготвяте с него?
Яла съм само 2-3 пъти цвекло, но четох наскоро, че е много полезно и намерих интересни рецепти с него, които започнах да изпробвам.
Рая АндоноваПолезни ли са кафявите банани?
Четох, че тези, които са започнали вече да покафеняват, са по-полезни и всъщност бананите са узрели чак когато започнат да се появяват кафяви петна. Има логика - колкото по-неузрял е, толкова по-дебела е кората, а когато се остава да доузрява, колкото по-кафяв става, толкова повече изтънява обелката, т.е. по-голяма част от банана успява да узрее достатъчно, за да става за ядене, а не да се изхвърля с обелката.
Рая АндоноваНов формат на кулинарния ни конкурс с мноого награди
И на мен идеята ми харесва. А както е сега, доста само бързат по всевъзможни начини (дори и нечестни) да печелят точки, а някои може да нямат време всеки месец да са постоянно активни.
Рая АндоноваКак приготвяте най- често картофи ?
Най-често сякаш печени във фурната с подправки - бързо, лесно, вкусно, когато се нуждаем от бърза вечеря.
Рая АндоноваКак се ползва хималайска сол?
Доколкото знам, не е полезно да се готви с хималайската сол.
Рая АндоноваС какво обичате да готвите през пролетта - с лапад или спанак?
Спанакът е по-лек, а лападът сякаш пó върви за през зимата. А и спанакът става също суров на салата.
Рая АндоноваПриготвяте ли ястия с коприва?
Копривена чорба. Качила съм и рецепта за нея.
Рая АндоноваВъпрос за шоколадов кувертюр. Какво е кувертюр?
Късно го виждам, но благодаря за пояснението. (:
Рая АндоноваСалати с домашно приготвена майонеза или с готова от магазина?
Купувам, досега не съм пробвала да направя домашна.
Рая АндоноваКак правилно да почистваме и готвим гъби печурки
Аз ги изплаквам леко, в случай че са кални. Ако вече не са млади, махам пънчето, иначе изрязвам само края. След това ги нарязвам и веднага ги готвя, не им остава време да потъмнеят.
Рая АндоноваШоколад с мента - класика или отживелица?
Пробвах два пъти шоколад с мента (единият път натурален, а другият млечен), но нито единият не ми хареса.
Рая АндоноваС каква мазнина предпочитате да пържите - с царевично или със слънчогледово олио?
Слънчогледово, царевично не съм ползвала. Иначе използвам зехтин за салатите.
Рая АндоноваКак сиропирате тортите?
Обикновено със захарен сироп, но веднъж съм използвала и сок от компот.
Рая АндоноваКакво ще предложите за следващия месец?
Аз предлагам също да има и опция в самата рецепта да се слагат снимки стъпка по стъпка как се прави и съответно всяка допълнителна снимка да дава допълнително точки.
Рая АндоноваКакво ще предложите за следващия месец?
Не разбрах това с откриването на "съкровището"? Какво трябва да се направи, за да разбереш дали си открил рецептата, в която е това съкровище? Аз предлагам също да можем да редактираме рецептите си и след като са публикувани, но може примерно да се изчаква одобрение и на редакцията, която искаме да направим. Нямам по цял ден, а ми отнема време докато напиша една рецепта - по сто пъти проверявам накрая дали не съм пропуснала нещо да напиша, но няколко пъти ми се беше случвало да изпусна нещо и след това не мога да го поправя.