Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Нина Иванова Иванова
През зимата доматен сок или домашно приготвени домати в буркани, лятото с пресни. Макар, че понякога като бързам и лятото може да ползвам консервирани (обелени), тъй като обичам доматите обелени и докато ги обеля пресните и може да се наям с нещо друго и да не дочакам това което правя
Нина Иванова Иванова
Аз приготвям с машина. Купих си малка, непозната за мен марка, но върши добра работа. Чела съм някъде по рецепти че и без машина става добре сладоледа но трябва да се вади от хладилника и да се разбърква добре през половин час. Не съм пробвала така.
Нина Иванова Иванова
Да пиша я веднага: Andrew James AJ 0168KC 1.45 литра е. Да разкажа малко повече..Има съд който се слага във фризер за най- малко 8 часа (за да замръзне течността в стените на контейнера ). Колкото по замръзнал, толкова по-добре. Прави се сладоледа, рецепти от Интернет съм извадила (имам и ту к качена рецепта). Като изстине (ако се прави с яйца и е топъл) се изсипва в замръзналия контейнер и машинката започва да го бърка. До 45 мин. сладоледа е налице в доста гъсто кремообразно състояние. Забелязала съм (само 3 пъти съм я ползвала откакто я купих) че колкото е по-замръзнал контейнера става и по-бързо. Тъй като става обаче като леко разстопен сладолед го слагам след това за някой час и във фризер да замръзне съвсем. Има и книжка с рецепти но още не съм правила от тях. Струва 45 лв. От сайт в Интернет я купих но съм чела че и Лидл са пускали малки машинки.
Нина Иванова Иванова
Чипс-не. Но царевички (Зайо-Байо) давам от време на време. То и да не давам ходят да просят по другите родители в градинката и се принуждавам да купя и да дам...
Нина Иванова Иванова
Опитвам се но не ми се получава. Както се казва, отворихме кутията на Пандора с шоколада и сега се реве постоянно за шоколад. Другото което обичат са бисквити от всякакъв вид и Пингуи. Уж ограничавам ама не минава ден без нещо сладко...
Нина Иванова Иванова
Обичам българско краве сирене и кашкавал. От чуждите - пармезан и моцарела. Синьо не обичам - само веднъж на пица ми е харесало..вероятно има и други хубави комбинации, които не съм опитвала
Нина Иванова Иванова
Харесвам много предаването и го следя с интерес. Гледала съм всички американски сезони и нашите шефове го копират доста (не и рецептите тъй като там има специфични продукти). В миналия наш сезон имах любимци - Стефчо, Каролина и Ву, в този още нямам любимци...Ву го срещах 3 пъти от тогава и му се радвам много, даже опитах сандвичите които предлага (отвори заведение за сандвичи Uvu) и са доста екзотични и вкусни и пикантни
Нина Иванова Иванова
Пица и паста всякакви От десертите много искам да ям Каноли (ама в Италия тук съм яла, но не знам доколко се приближава)
Нина Иванова Иванова
При мен са солени слабости - пица и всякакъв вид паста ( ама солена, макарони със захар и мляко не понасям)
Нина Иванова Иванова
Опитвам се да възпитавам (тъй като аз не обичам много плодове и зеленчуци). Старая се да поднасям плодове и зеленчуци та дори им правя показно нищо че не съм фен само и само да ядат и не само сега а и в бъдеще. Естествено без насилие но прилагам леко изнудване понякога
Нина Иванова Иванова
Ние правим всяка година. Освен че по-малко време се варят друго специфично не знам. Аз и с кристали ги правя и са много красиви.
Нина Иванова Иванова
От 3 до 5 мин. Вероятно и при 3 мин. са готови, но слагам обикновено и кристали, а те пък от своя страна имаха някакви минути да стоят във водата с яйцата та със сигурност пресрочвам варенето
Нина Иванова Иванова
Не съм, но имам една рецепта за сладолед на която много се точа (от чужд сайт) в която се слага 100 гр. натрошена медна пита (каквото и да означава това). Винаги съм мислила че медната пита е мека, но в рецептата пише да се натроши на малки парченца с точилка...
Нина Иванова Иванова
В нас винаги има някакъв вид паста. Това е нещото което приготвям като няма нищо за вечеря или сандвичи (ама тях не ги броя за готвене ).
Нина Иванова Иванова
Само с вино - и то зависи от рецептата дали бяло, или червено. За сос Болонезе например използвам червено вино, за пържоли със сметана - бяло вино и тн. С бира не съм готвила.
Нина Иванова Иванова
Пържени с всякакви сосове - доматен, с кисело мляко, само с оцет и олио, чесън и копър. Но най-най обичам кюфтета от тиквички и пак пържени....
Нина Иванова Иванова
Купувала съм единствено за близначките ми като бяха бебета и захранвах...ама човек никога не е сигурен какво купува.
Нина Иванова Иванова
По принцип когато съм правила съм взимала рецепти от Нета, но запомних рецептата от Master Chef, тъй като шефовете поздравиха дамата която беше направила най-добрия сос Бешамел. Тя каза следното : "60 грама масло, около 60 грама брашно, 500 мл. прясно мляко, щипка индийско орехче, щипка бял пипер и щипка сол". Разтопяваш маслото на умерена температура, изсипваш брашното и го запържваш с непрекъснато бъркане до златисто. Добавяш на струйка топлото мляко като продължаваш да бъркаш. Овкусяваш с подправките и готово. Аз го правя с бъркалка (за разбиване на белтъци), не с дървена лъжица и избягвам бучките