Гергана Георгиева
Гуру
Моята стенаРецепти393Снимки877СтатииСъветиКоментари892Форумни теми8Постове във форума527За менИзпрати съобщениеточки28001
Напоследък много слушам за прословутото сладко от нар и много ми се иска да опитам да го направя,но нямам точна и изпитана рецепта.Затова ако някой е правил моля,да сподели!
Никого не съм яла такова месо по собствено желание,освен ако е станало някой път без да знам все пак човек не може да бъде сигурен какво купува от магазина
Когато партито е в домашни условия,децата обичат пица,сандвичи ,сладолед,бонбони и задължително торта.
За първи път чувам за този десерт,но като видях рецептата се впечатлих.Определено моге да кажа че ми харесва и бих я пробвала с удоволствие.
Напоследък все по често ползвам куркума.Ползвам я почти за всички ястия-супи,меса,риба, дори и в някои салати.
Мисля че не се променят много вкусовете с възрастта.Това което не съм обичала да ям като малка и сега не го обичам.
Приготвяла съм ги печени и варени и честно казано най ми допадат варени,и то докато са топли.В други ястия не съм ги пробвала.
Взимам си връзка пресен копър от пазара,нарязвам го на дребно,осолявам го,слагам го в буркан и в хладилника.Така когато ми потрябва имам почти свеж и ароматен копър.
С каквато предпочиташ,просто солт го държи свеж по-дълго време.Когато го ползваш не се слага друга сол да не се пресоли.
В нашия край му казваме шира.Не зная какви са полезните и качесттчва,но ние никога не я пресичаме.Оставяме я да ферментира след което узрява около 40 дни и отточваме от канелката чисто,бистро домашно винце.
Фен съм на кулинарните предавания и винаги когато имам възможност гледам с удоволствие.Научила съм много неща от тях,които прилагам в ежедневието.