Моите форумни постове

Марияна
Тестени закуски като кифли, точна баница, тутманик, зелник, топчета със заливка и др. Все нещата които си изискват време.Също и точен тиквеник-става вкусно но си е трудоемко и е нужно повече време.
Марияна
Предпочитам на "София мел".
Марияна
Въпрос на настройка.
Марияна
В последно време с кремове на Йоткер и Долче Маестро.
Марияна
Не бих казала че е вреден. Има хубави марки сокове. Е, разбира се по добре е у дома да си го направим /прясно изцеден/.
Марияна
Правя Сельодка под шуба.Става много вкусна.Рецептата я има в сайта.
Марияна
Лятото готвя само с пресни зеленчуци, защото така е по-вкусно.През другото време понякога купувам, тъй като в днешно време има на българският пазар, но ползвам и корсервирани и замразени.Зимата задължително приготвям неща с тиква цигулка.Лято-пълнени пиперки; доматен сос с пиперки; лятна манджа с патладжани, домати и пипер; ястия с тиквички; пресни салати и др.
Марияна
Допълнение - трябва и самите продукти да се слагат в плик, кутии за да не поемат от други миризми и да се съхранят.
Марияна
Виждала съм в онлайн магазин но не съм купувала.В големите хипермаркети незнам дали има.
Марияна
Така ще е най справедливо и правилно според мен.Всички ще могат да спечелят по нещо, а не както до сега.
Марияна
Всякакви салати с пресни зеленчуци.Често към тях слагам сирене, моцарела, кашкавал.Слагам и зелени подправки.
Марияна
Аз съм за. Смятам, че е добра идея. Хубаво е като сготви нещо някой да се гласува и де се вижда кой и с колко звезди.
Марияна
Правех сутрин печени принцеси с кайма и кашкавал; със сирене, масло и яйца; със сирене мляко, яйца, масло и шарена сол; с кашкавал, масло и яйца. Другото което правех е слепени сандвичи с колбас и кашкавал, без да ки мажа с масло, тъй като е топло и не се знае колко ще стои в кутията за сандвичи. Често слагах в плик със салфетка две дебели парчета кекс, правен от вечерта и една ябълка. С това ми се изчерпваха вариантите, защото сутрин няма много време, а пък и трябва да е прясно.
Марияна
Против съм замразяване на ядене. Готвя малки количества, рядко ми остава нещо. Мои познати си замразяват супи, боб яхния, грах яхния, зеле с месо като им остане, слагат в пластмасови купички и прибират във фризера.Пробвах веднъж с малка кофичка със супа и като я размразих след седмица видях, че картофите са леко твърди, тъмни крайчета, не беше хубава на вкус и я изхвърлих. Единственото което замразявам е като ми остане месо от печено пиле, варено пиле. Слагам в плик и замразявам.От месото като прибавя яйце, кашкавал, масло правя смес и нанасям върху сухички филии хляб и печа.
Марияна
В тази връзка ще кажа, че съм попадала на невероятно красиви снимки на основни ястия, десерти в много сайтове, правени от любители кулинари. Тук в сайта ми харесват много снимките направени от Добринка и Ирина Андреева.
Марияна
Ами целувки не мога да правя. Пробвах 1,2 пъти и не се получиха.Знам как се правят, но въпреки всичко.
Марияна
Понякога има много лоши на вид снимки към ястия.Да, не сме фотографи и нямаме професионални фотоапарати (може и да има сред нас професионалисти или хоби любители), но все пак.....Трябва да са прилични снимките.Не трябва да има мазни чинии, или да ти се вижда интериора около мястото където е сложено ястието.Най ми харесват тези на Добринка Петкова с допълнителната аранжировка, също и на Ирина Андреева, които са много красиви, направо ще ти проговорят.Моето оплакване и похвала е относно снимките, които се качват.
Марияна
С царевично нищесте, брашно, но когато има картофи вътре картофи те сгъстяват ястието.