Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Monika Ivanova»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Monika IvanovaИ с диета не става! Дайте ми съвет как да стопя сланинките
Аз си спрях газираното (макар че само кола пиех от време на време, но явно огранизма ми си я е усещал)и соковете; тестено, сладко и пържено, колкото се може по-рядко и в умерени количества. Пия много вода, хапвам мнооого иначе зеленчуци и меса тренирам слабичко- у дома интензивни упражнения по 20 мин. на ден и то не всеки ден. И пак съм свалила над 10 кг за година и малко. И не пия нищо по време на хранене= половин час преди това и 1 час след това пия вода. Не знам кое оказва най-голям ефект, но не съм от хората дето могат пазят диети, да се ограничавам по грамажи и т.н., а лесно отслабнах.
Monika IvanovaИдват празници! Какво да подарим за кухнята?
Блендер или фритюрник с една лъжичка мазнина (всяка жена ще му се израдва).
Monika IvanovaСтранни суеверия, свързани с бременността
Знам, че не трябва да се подстригва жената докато е бременна, но аз не съм го спазила Колкото до родилните белези- дъщеря ми има отзад на главата в косата. През цялата бременност всички ми казваха гледай ако нещо те уплаши да не се допираш пък аз в началото на 9 месец гледах филм на ужасите. Нещо ме уплаши много подскочих чак и се сетих че ръцете са ми зад главата- така си лежах. Изхилих се и казах на мъжа ми чисто на майтап-сега ще видиш какво петно ще има бебето. И наистина като я видя той след раждането само ме погледна някак на криво и нищо не каза...Не знам ...нямам обяснение и не съм суеверна.
Monika IvanovaКаква е разликата между чорба и супа?
Аз все си мисля, че по-тежките и мазни са чорби, така ми звучи - шкембе чорба, курбан чорба, но зеленчукова или пилеша супичка )) не зная
Monika IvanovaКакво приготвяте с шкембе?
Баба ми едно време пълнеше шкембе и го помня много вкусно, но аз не съм го приготвяла, което ме подсети, че не е зле да опитам.
Monika IvanovaКак да направим питката красива?
Аз най- често разточвам на 3 блата. Слагам ги един върху друг като помежду тях мажа с масло и ги навивам на руло. Режа на филийки с дебелина около 2-3 см и стават 7-10 парчета зависи колко съм го разточила. Слагам ги да легнат едно до друго и мажа отгоре с прясно мляко и малко олио.
Monika IvanovaКакъв вид месо готвите най-често?
Определено свинско.Свикнала съм му и ми е лесно за готвене- пържено, печено, на манджи, сушено, на скара, със зеленчуци и какво ли още не. Мъжете вкъщи определено не са щастливи ако няма свинска мръвка поне 2-3 пъти седмично.
Monika IvanovaКакъв вид месо готвите най-често?
аз съм опитвала няколко пъти дивеч да приготвям и все става жилаво или пък ми накисва от мариноването уж да стане по-крехко...нещо изпускам в приготвянето му...
Monika IvanovaКакви соеви продукти ползвате
Наскоро си взех пакет соева кайма и честно казано смесено с други неща (пълнени чушки с ориз и тази кайма да речем) много вкусно се получава и никой вкъщи не разбра, че каймата не е месна
Monika IvanovaКакви бързи десерти приготвяте?
Реването го правя много набързичко, но кофтито е че после трябва да го чакаме докато попие добре сиропа.
Monika IvanovaГотвите ли според сезона?
Единствено се сещам, че големия гювеч го прибирам лятото- много зимно му ухае тази комбинация на мазничко месце с червено винце и много зеленчуци. И пастърмата сега започваме да я правим
Monika IvanovaСлагате ли шапка когато готвите?
И аз съм все вързана, но за беля ако нещо от някъде е хвръкнало ако ще и щерката да е, все на мъжа ми се пада...способен е да ме убие с поглед само
Monika IvanovaСъхранявате ли правилно продуктите си в хладилника?
Ние пък все бързаме, защото децата вечно пищят, катерят се по мен, играе им се и т.н. и пъхам набързо където какво ми падне, но така или иначе пазарувам все по малко и почти никога не остава време да се развалят нещата от неправилно съхранение.
Monika IvanovaКоя е най-лошата хранителна реклама?
Севън дейс кроасаните имат най-абсурдните и безсмислени реклами, които съм виждала...
Monika IvanovaПриготвяли ли сте огледална глазура?
Аз съм го чела и така написано не ми се струва кой знае колко сложно, но само като го погледна колко е красиво и не смея да опитам да не се разочаровам от себе си.
Monika IvanovaСпециалитетът на домакинята?
Обожавам да правя пици под всякаква форма. Не по любима рецепта - всеки път са импровизации, но винаги когато домашните чуят пица знаят, че се задава нещо много вкусно.
Monika IvanovaКонско и магарешко месо- какво ви е мнението за тях?
Конско съм опитвала и аз на луканка и ми хареса, но беше много отдавна. Сега съм поръчала на един познат, някой от неговото село бил продавал та мисля да опитам нещо. Изключително чисто месо е и би трябвало да е деликатесче.
Monika IvanovaКакво приготвяме за детско парти?
ние пък като си нямаме детски център и аз си приготвям )) много по-хубаво е вкъщи макар и след това чистенето да е ад, но децата ме зареждат с положителни емоции и смогвам- пици, сандвичи, домашна торта, мъфини, кифлички, картофки