Форумните Постове на Величка Щърбанова

  • Страхотна визия на gotvach.bg!Освен, че ми харесва главната страница на сайта е и много удобна за ползване. Потребителите сме много улеснени! Браво!
  • Ползвате ли често соев сос при приготвяне на ястия?Работя в кухня и използвам соев сос основно за овкусяване на хапки, зеленчуци, меса. Изненадана бях обаче, като видях, че колежка го ползва за овкусяване и на пържени риби! Хареса ми вкуса!
  • Дайте идеи за Плодова пицаНамерете тук моята рецепта - Сладка пица с плодове %D0%B5" target="_blank" title="http://recepti.gotvach.bg/r-74458-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D1%81_%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5">http://recepti.gotvach.bg/r-74458-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D1%81_%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5...покажи още
  • Дайте идея за хрупкава панировкаКорнфлейкс, сусам...
  • Ако разполагате с 30 мин, какъв десерт ще приготвите?Зависи и с какви продукти разполагам. Мнооого съм бърза иначе по десертите. Хапва ли ми се сладичко, действам светкавично. Най- бързото е да си направя плодова салата или смути....покажи още
  • Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Темата ме заинтригува. Аз съм от тези, които снимат с телефон. Бързам... Целта ми е да не забравя как е изглеждало сготвеното от мен, по моя или на някой друг рецепта, защото обичам импровизации в кулинарията!... Хубаво е да имаш с какво да снимаш качествени снимки - без спор! И да можеш да си го позволиш! Да са ми живи и здрави бъдещият абитуриент и двамата студенти - един ден надявам се да мога и аз! ...покажи още
  • Коя е най-странната рецепта, която сте приготвяли?Октопод маринован с чесън на скара с грилована ябълка и сладко от диви ягоди! Това беше поръчка...
  • Коя е най-разпространена подправка според вас?Черен пипер.
  • Силиконова форма за кекс или тефлоноваИмам силиконови и тефлонови форми. Различни са по форма. Работя със всичките.
  • Как правите тиквени семки?Зависи от сорта на тиквата. Тази година не съм пекла тиквени семки. Събирам от различни видове, за да посея на село.
  • Вредно ли е пиенето на много чай?Незнам да е вреден. Аз самата си го приготвям от разни билки- риган, мащерка, бял равнец, жълт кантарион, иглика, мента. Не харесвам чай от пакетчета, та ако ще и скъп да е! Пия го неподсладен и даже и студен вместо вода или безалкохолно. Днес например съм изпила около литър чай от риган... ...покажи още
  • Отглеждате ли си тибетска(кефирна) гъба вкъщи?А защо да внимавам? ....
  • Отглеждате ли си тибетска(кефирна) гъба вкъщи?Вярно, че трябва да се позамисли човек! Честно казано, мислех си, че ако не помага - не може и да навреди!....
  • Домашно песто ( собствена рецепта, ако имате)Въпрос на препочитания и гледна точка. Харесвам и предпочитам домашните варианти.
  • Домашно песто ( собствена рецепта, ако имате)Споделете, как приготвяте магданозеното, моля!
  • Диета през зиматаОпитвам се. Но ми е сложно... Като работя в кухня.... Иначе от 3 дни 80% от храната ми е салата от цвекло, моркови и ябълка, овкусена с мъничко зехтин и лимонов сок. Сладичкото ме изкушава мен, пък и се занимавам с готвене!.... ...покажи още
  • С какво се храните на работното ви място? Аз работя в ресторант!..... Храненето ми е лично избирателно - имам такава възможност. Ако някой от колегите е готвил за обедно меню нещо интересно, демек, което не съм опитвала cons/smilies/5.png"/> .... Или пък ако съм на някаква диета, понякога си нося. Сега от близо две седмици съм си занесла мой си микс от пълнозърнести ядки и сушени плодове - мъча се да си създам навик да закусвам. Понякога обаче не ми остава време за каквото и да било хапване. ...покажи още
  • Какво ще сготвите на чужденци?Преди няколко години големият ми син гостува за 10 дни в дома на негов връстник в Германия. На следващото лято съответно германчето пристигна вкъщи. Беше по някаква програма. Наложи се да си взема едноседмичен отпуск (тогава работех на морето в кухнята на голям хотел) за да върна жеста на немското семейство спрямо грижите и вниманието към моето дете предишното лято. Посрещнахме двете деца на двора под лозата с отрупана българска трапеза. Синът ми направи изключителна презентация на българската баница и домашното кисело мляко. Гостенчето поиска разрешение да снима и извади скъп фотоапарат... През цялото време на пребиваването му в България, освен екскурзиите организирани от училището аз вкъщи всеки ден приготвях по нещо традиционно - шопска салата, тутманик, таратор, печено агне на пещ, разни ястия сготвени в сач, на керемида, гювечета..... Детето постоянно снимаше! Един ден майка му, го потърси по моя скайп, но дечурлигата още не се бяха прибрали след поредната екскурзия. Криво ляво с помощта на гугъл-преводач водехме нелош диалог. Немкинята не спираше да ми благодари за гостоприемството и вниманието към детето и. Оказа се, че то е изпращало снимките на семейството си и те са останали впечатлени! Предишното лято те грабнаха акъла на моят син с много неща при неговото гостуване, просто имаха добри финансови възможности! Аз пък успешно им взех акъла с традиционната българска кухня! Седем години след това двамата продължават да се чуват!.... ...покажи още