Моите форумни постове

Станислава Армянова
Здравейте! При месенето е хубаво първо да се смесят течните съставки. В отделна купа сухите. След това от сухите прибавяте към течната. Бъркате с вилица/ лъжица. Когато се сгъсти и ви е трудно да бъркате, започвате да месите. Желателно е брашното да се пресее преди да го ползвате. Това се прави, за да се аерира (така става по-бухнал сладкиша, питката...). Ако-има мая, тя трябва да се разтвори в хладка течност. Оставя се да шупне. Дано съм била полезна.
Станислава Армянова
Може би наблягам на сладките неща...мъфини, кекс, палачинки
Станислава Армянова
Знам, така и направи мъжът ми. Аз не мога да ги гледам тези неща.
Станислава Армянова
Благодаря!
Станислава Армянова
http://recepti.gotvach.bg/r-59335-Лесен_сладкиш_с_лимонов_крем Това е сладкиш с пандишпанов блат, но ако са два блата може да се получи и тортичка. Свежо, леко, вкусно )
Станислава Армянова
ние слагаме малко по-малко мая от тази в рецептата
Станислава Армянова
Кртофките трябва да се пържат в 168 градуса нагорещено олио. Грешката за напояване с мазнина е или прекалено ниската температура на олиото или прекалено високата (при което картофките почерняват отвън, а оставят сурови вътре). След около 30 секунди от поставянето им в тигана картофките се разбъркват, за да не залепнат. Пържат се около3-4 минутки и се изваждат.
Станислава Армянова
Имаме липа. Зимата пием чай от липа. Сушим също и лайка. В комбинация са страхотни. Баба слага и малко мащерка.
Станислава Армянова
Все още не съм слагала, на 6м и половина сме.
Станислава Армянова
Това е здравословният заместител на бялата захар без странични ефекти. Стевията е южноамериканска билка, която достига до нас под формата на таблетки или прах. Тя не влияе на нивото на кръвната захар и може да се използва и от диабетици. Не се отлага по зъбите и не води до кариес. Няколко пъти по-сладка е от захарта, така че обичайните сладкиши приготвяни със захар, могат да бъдат направени със стевия в съотношение 4:1
Станислава Армянова
Рядко ползвам, но ако ползвам е на маги.
Станислава Армянова
Аз ги правя в микровълновата. Разтилам ги в плитка чиния. На 800 оборота за 3 мин. Вадя чинията, пръскам ги с вода, посолявам, разбърквам и пак ги връшам в микровълновата докато изсъхнат...около 3-4 мин.)
Станислава Армянова
На колко месеца е бебчо и с какво е захранен?
Станислава Армянова
И ние ползваме. Първо имахме на аквафор, но после се прехвърлихме на брита, тъй като е по-голяма. Свикнахме с каната и сега водата от чешмата ми е гадна за пиене. Въпрос на свикване и навик е според мен.
Станислава Армянова
Аз позлвам на Др. Йоткер, или импровизирам с наличните продукти в къщи.
Станислава Армянова
Единствено за разпалки на печката ги ползвам. Може и да имат полезни свойства, но не съм запозната с тях. Наскоро гледах предаване, в което ги използваха. Черупките трябва да са половинки. Да не са дребни. Измити и посушени, ги ползваха за основа на кошнички. Намазниха черупките и върху тях слагаха тестото. Така се опекоха и се отделиха черупките. Получиха се кошнички и ги пълниха с крем.