Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Emilia Krumova»Моите форумни постове
Emilia Krumova
Emilia Krumova
Чирак

Моите форумни постове

Emilia KrumovaВъпрос за тестото?
Най - малко трябва да го изчакате половин час на топло , ако е козуначе но тестото един час , защото от захарта по - бавно втасва. Когато е ватасало , то вече е удвоило обема си и е станало цялото на малки мехурчета. При пипане е много гладко е еластично . А когато е готова питката или кифличките , те също трябва да са се надигнали , увеличили обема си и са готови за печене . Успех в месенето !
Emilia KrumovaСтрахувате ли се да готвите на око?
Не се страхувам да готвят на око , но винаги предпочитам да готвят по рецепта и всичко да е точно . Особено когато е за сладкиши и тесто , спазваш ли точните количества , няма как да не е добър резултата .