Форумните Постове на Йорданка Ковачева

  • Състезания за потребителите?Здравейте Харесва ми идеята за седмични и месечни състезания, би било много интересно и забавно, както и стимулиращо .Например "най -добра рецепта за седмицата",или "сготви рецепта без снимка и приложи своята" или нещо подобно. И без това има много хубави рецепти без снимки и така ще сме в помощ на сайта, за да не се налага те да слагат такива понякога (не че не са хубави тяхните, напротив) Сега това ми дойде на ум набързо, но могат да се измислят интересни неща А що се отнася до отборни състезания, делене на групи... Там незнам честно казано, защото да не стане така, че вместо да сближи потребителите, да се получи обратното....покажи още
  • Гледам и не вярвам на очите си!Наистина много жалко. Човешката глупост край няма. Все ще се намерят хора с нечисти намерения, за да опорочават нещо хубаво създадено, като този сайт. Всичко е заради играта според мен, всеки се стреми към добър рейтинг и трупане на точки и е готов на всичко, за да се докопа... Оттам идват всевъзможните буламачи (с извинение) които за ядене не стават ,а камоли за представяне пред други хора. Другото е гордостта на такива, които не търпят да им се каже нещо и няма как да водиш нормален диалог, защото веднага тръгват с рогата напред. Играта сама по себе си е прекрасна иначе и е интересно и стимулиращо, но само ако всеки играе справедливо и честно и печели точки, докато е полезен на другите с нещо качествено и добро, а не с каквото и да е, само точки да има. Мисля че трябва да има повече контрол за одобряване на рецептите и също така да не се допускат повече рецепти без снимка или такива със снимка на купено от магазина ястие, сладкиш или бонбони, които в повечето случай си личат от километри. Така всеки може, но не е там работата, идеята е да се забавляваме докато готвим, да коментираме, да обменяме опит, както ти се изрази, а те точките ще си дойдат, но спечелени с труд, а не с хитруване е много по -удовлетворяващо, затова се чудя на хитреците, не ги ли е срам малко и как се чувстват. Удовлетворени? Съмнявам се.. Що се отнася до отмъщенията, напоследък се начетох на доста такива положения и е срамно големи хора да действат по такъв начин. На мен също ми се е случвало да ми свалят рейтинга по такъв начин и то някой си без име, а с току що направен профил вместо име, написан телефонен номер. Много тъпо. Други пък не се и крият.. Не трябва така! Радвам се, че и има виждащи и мислещи хора като теб тук, които да повдигнат тези въпроси....покажи още
  • Гледам и не вярвам на очите си!Моите адмирации, Миме! Напълно споделям думите ти!
  • Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Здравейте Аз съм начинаеща в сайта, но ще споделя как понякога постигам по -добър ефект за снимките си. Това, което пише администратора е напълно вярно, а именно, че снимките от телефон са с по -лошо качество отколкото с фотоапарат например, но понеже на всички ни е по -лесно направо да си снимаме с телефоните и да качваме снимките директно, болшинството това и правим. За да бъдат ясни, достатъчно светли и цветни снимките ни от телефон, може да използваме самите опции на камерата, които притежава всяко устройство и след като вече е направена снимката, да я изсветлим (ако е по -тъмна), после да направим цветовете по -наситени и накрая да я направим по -релефна, по -ясна (или незнам как точно да се изразя), за да се вижда добре всеки детаил от ястието. Разбира се не трябва да се прекалява с "ефектите ",за да запази ястието своя автентичен вид и цвят. Надявам се да съм била полезна. ...покажи още
  • Снимката не пасва на тематаЗдравей Сия. Благодаря ти за отговора ,чак ми олекна, че някой мисли като мен. Когато отворих тази тема бях малко афектирана, но после ми мина Все още се дразня на някакви несправедливости, които срещам, но по -рядко. Все пак нали тук сме за удоволствие, а не да се ядосваме. Съгласна съм и за дозата лицемерие, която съществува, усетих я макар да съм регистрирана отскоро. Наистина е хубаво, когато някой те поощри и похвали, но трябва да сме способни и да понасяме критики. То иначе не е интересно... Просто понякога се получава несправедливо, че абсурдни рецепти и снимки са одобрени, а много прекрасни и хубави не. Прегръдки от мен ...покажи още
  • Иноваторски рецепти ли публикуваме или копираме??И аз мисля така. Благодаря за вашето мнение! Трябва да се развиваме, да влагаме изобретателност и оригиналност.
  • Коя е най-странната рецепта, която сте приготвяли?Здравейте. Зависи кой какво разбира под "странно"..На мен лично ми беше странно, когато работех в заведение, да приготвям блокчета съсирена пилешка кръв със лук на бавен огън, а всички го намираха за чудно мезе (в Испания) Друго което ми беше интересно беше пържената рукула, която по принцип ползваме за свежа салата. Друго -сандвич от сурова, ама сурова наденица. Също и един много интересен десерт -Пържено прясно мляко (знам че звучи абсурдно )...покажи още
  • Предложете вкусна леко кисела торта?Лимонова тортичка
  • Начисляване на точките в игратаДобро предложение! Подкрепям!
  • Кои са ви любимите Дамски питиетаШеридънс
  • Как да стане коричката на погачите ми мекичкаЗдравейте. Аз винаги намазвам питката обилно с масълце, напръсквам с вода и завивам с кърпа за 10 минутки!
  • Какво мислите за вкуса на артишокаНа мен много ми допада!! Пробвайте ако още не сте го направили. Важно е да го почистите добре от твърдите листа и да остане сърцевината обвита от по -меки листенца. Два см.от върха също се изрязва. Ако няма да приготвяте веднага ,поръсете с лимонов сок, защото иначе почернява. Пръстите също почерняват, ако чистите по -голямо количество (от 2-3 броя не) но няма нищо. Ако желаете мога да ви предложа рецепти как да го приготвяте!!...покажи още
  • Звездичките под снимките?И аз се интересувам за звездичките. Някой може ли да обясни??
  • Звездичките под снимките?Благодаря за отговора. Предполагам вие давате въпросната оценка и поставяте звездичките?
  • Звездичките под снимките?Страхотно! Аз съм Новак и все още не съм видяла как точно и откъде се гласува. Простете за наивността, но може ли да ми кажете? Благодаря! Прегръдки!
  • Звездичките под снимките?Ох, ама че въпрос направих с тези звездички Работата е там, че такива виждам само на началната страница, а когато чукна на самата рецепта, която бих искала да оценя, не излизат никъде звездичките. С мобилна версия съм и може би затова ми излиза различно.......покажи още
  • Коняк - намира ли приложение във вашите рецепти?Да, конякът е широко приложим в готварството. Освен за ароматизиране на кремове за торти и сладкиши се ползва за сосове, както и основни ястия (за фламбиране)
  • Кулинарен празникЗдравейте Аз дълги години живях във едно китно селце във Валенсия-Испания. Там праввха фиеста на паелята(паеята) и един ден в годината(последния четвъртък от септември) цялото село излизаше навън, като всяко семейсво или група събрали се приятели приготвяха на открито своя паеля ,на огън, както си му е реда. Това се правеше на определено за това място, разбира се. Накрая се избираше най -добрата паеля. ...покажи още