Моите форумни постове

Yordanka Kovacheva
Наистина много жалко. Човешката глупост край няма. Все ще се намерят хора с нечисти намерения, за да опорочават нещо хубаво създадено, като този сайт. Всичко е заради играта според мен, всеки се стреми към добър рейтинг и трупане на точки и е готов на всичко, за да се докопа... Оттам идват всевъзможните буламачи (с извинение) които за ядене не стават ,а камоли за представяне пред други хора. Другото е гордостта на такива, които не търпят да им се каже нещо и няма как да водиш нормален диалог, защото веднага тръгват с рогата напред. Играта сама по себе си е прекрасна иначе и е интересно и стимулиращо, но само ако всеки играе справедливо и честно и печели точки, докато е полезен на другите с нещо качествено и добро, а не с каквото и да е, само точки да има. Мисля че трябва да има повече контрол за одобряване на рецептите и също така да не се допускат повече рецепти без снимка или такива със снимка на купено от магазина ястие, сладкиш или бонбони, които в повечето случай си личат от километри. Така всеки може, но не е там работата, идеята е да се забавляваме докато готвим, да коментираме, да обменяме опит, както ти се изрази, а те точките ще си дойдат, но спечелени с труд, а не с хитруване е много по -удовлетворяващо, затова се чудя на хитреците, не ги ли е срам малко и как се чувстват. Удовлетворени? Съмнявам се.. Що се отнася до отмъщенията, напоследък се начетох на доста такива положения и е срамно големи хора да действат по такъв начин. На мен също ми се е случвало да ми свалят рейтинга по такъв начин и то някой си без име, а с току що направен профил вместо име, написан телефонен номер. Много тъпо. Други пък не се и крият.. Не трябва така! Радвам се, че и има виждащи и мислещи хора като теб тук, които да повдигнат тези въпроси.
Yordanka Kovacheva
Моите адмирации, Миме! Напълно споделям думите ти!
Yordanka Kovacheva
Откъде по- точно искате да го убиете? Първо, ако вие е неприятен и силен аромата му вътре в ястието просто го избягвайте или слагайте по- малко, за да не ви е толкова силен. Второ- ако говорите за премахване на миризмата от пръстите след като сте го кълцали за дресинг или някое ястие, има много прост и безотказан метод за отмирисване на ръцете: Взимате нож или друг прибор ,метален задължително. Пускате кранчето на чешмата и под течащата вода прокарвате пръсти два три пъти по метала, ако ползвате нож разбира се го правите по широката част, а не по острието ))) и от миризма на чесън не остава и следа по ръцете! Пробвайте и споделете!
Yordanka Kovacheva
Здравейте Аз съм начинаеща в сайта, но ще споделя как понякога постигам по -добър ефект за снимките си. Това, което пише администратора е напълно вярно, а именно, че снимките от телефон са с по -лошо качество отколкото с фотоапарат например, но понеже на всички ни е по -лесно направо да си снимаме с телефоните и да качваме снимките директно, болшинството това и правим. За да бъдат ясни, достатъчно светли и цветни снимките ни от телефон, може да използваме самите опции на камерата, които притежава всяко устройство и след като вече е направена снимката, да я изсветлим (ако е по -тъмна), после да направим цветовете по -наситени и накрая да я направим по -релефна, по -ясна (или незнам как точно да се изразя), за да се вижда добре всеки детаил от ястието. Разбира се не трябва да се прекалява с "ефектите ",за да запази ястието своя автентичен вид и цвят. Надявам се да съм била полезна.
Yordanka Kovacheva
Здравей Сия. Благодаря ти за отговора ,чак ми олекна, че някой мисли като мен. Когато отворих тази тема бях малко афектирана, но после ми мина Все още се дразня на някакви несправедливости, които срещам, но по -рядко. Все пак нали тук сме за удоволствие, а не да се ядосваме. Съгласна съм и за дозата лицемерие, която съществува, усетих я макар да съм регистрирана отскоро. Наистина е хубаво, когато някой те поощри и похвали, но трябва да сме способни и да понасяме критики. То иначе не е интересно... Просто понякога се получава несправедливо, че абсурдни рецепти и снимки са одобрени, а много прекрасни и хубави не. Прегръдки от мен
Yordanka Kovacheva
И аз мисля така. Благодаря за вашето мнение! Трябва да се развиваме, да влагаме изобретателност и оригиналност.
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Зависи кой какво разбира под "странно"..На мен лично ми беше странно, когато работех в заведение, да приготвям блокчета съсирена пилешка кръв със лук на бавен огън, а всички го намираха за чудно мезе (в Испания) Друго което ми беше интересно беше пържената рукула, която по принцип ползваме за свежа салата. Друго -сандвич от сурова, ама сурова наденица. Също и един много интересен десерт -Пържено прясно мляко (знам че звучи абсурдно )
Yordanka Kovacheva
Лимонова тортичка
Yordanka Kovacheva
Добро предложение! Подкрепям!
Yordanka Kovacheva
Шеридънс
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Аз винаги намазвам питката обилно с масълце, напръсквам с вода и завивам с кърпа за 10 минутки!
Yordanka Kovacheva
На мен много ми допада!! Пробвайте ако още не сте го направили. Важно е да го почистите добре от твърдите листа и да остане сърцевината обвита от по -меки листенца. Два см.от върха също се изрязва. Ако няма да приготвяте веднага ,поръсете с лимонов сок, защото иначе почернява. Пръстите също почерняват, ако чистите по -голямо количество (от 2-3 броя не) но няма нищо. Ако желаете мога да ви предложа рецепти как да го приготвяте!!
Yordanka Kovacheva
И аз се интересувам за звездичките. Някой може ли да обясни??
Yordanka Kovacheva
Благодаря за отговора. Предполагам вие давате въпросната оценка и поставяте звездичките?
Yordanka Kovacheva
Страхотно! Аз съм Новак и все още не съм видяла как точно и откъде се гласува. Простете за наивността, но може ли да ми кажете? Благодаря! Прегръдки!
Yordanka Kovacheva
Ох, ама че въпрос направих с тези звездички Работата е там, че такива виждам само на началната страница, а когато чукна на самата рецепта, която бих искала да оценя, не излизат никъде звездичките. С мобилна версия съм и може би затова ми излиза различно....
Yordanka Kovacheva
Аз пък го наричам балсамова редукция, незнам дали е правилно(тоест редуциран, сгъстен балсамов оцет) Има сладко кисел вкус и кремообразна консистенция и го използвам най- вече за салати, но както казва Сия и с месо също се комбинира добре.
Yordanka Kovacheva
Да, конякът е широко приложим в готварството. Освен за ароматизиране на кремове за торти и сладкиши се ползва за сосове, както и основни ястия (за фламбиране)