Моите форумни постове

Албена АтанасоваИдея за ястия с елда
Бухти с брашно от елда.
Албена АтанасоваБихте ли заменили напълно ориза с елда?
Аз също опитах да заменя ориза с елда, получи се приятна изненада
Албена АтанасоваИдеи за салата с три съставки?
Салата с червено цвекло, моркови и ябълка. Настъргват се и се подправят по вкус. По желание може да се добавят смлени орехови ядки.
Албена АтанасоваТънкости в кулинарията, които трябва да знаем
Каквото и да приготвяме, важно е да го правим с желание и радост. А ако спазваме и начина на приготвяне, резултатите няма да закъснеят.
Албена АтанасоваКак да отгледам култивирана печурка
Култивираната печурка обича стайна температура, висока влажност след поява на плодни тела и проветриво място на отглеждане.
Албена АтанасоваКоприва - как да я съхраним за зимата?
Добър вариант за съхранение е сушенето. Подобно на другите билки.
Албена АтанасоваМесенето на питката и наричането в Стопанката на Господ - дискусия
Моето впечатление от наричане на питка е супер положително. Хубаво е да се в слушаме в мъдростите на нашия народ и древни обичаи.
Албена АтанасоваСамардала - готвите ли с нея и какво?
Самардала използвам като добавка за супи и ястия.
Албена АтанасоваКакви ястия приготвяте за коледната трапеза?
Постна питка, пълнени постни чушки, сарми, кекс с орехи, салати със зеле и туршии, млечни кремчета, празнично жито или лимец.
Албена АтанасоваМарината за туршия със сол и вода?
Добавя се вода като мерите колко литра се влагат докато нарязаните зеленчуци се покрият. След това на всеки вложен литър добавяте по 40 грама морска сол. Например за 10 литра вода са нужни 400 грама сол.
Албена АтанасоваЕстествен имуностимулант, подходящ за деца?
Давам сироп от черен бъз на детето си. Приготвям го сама. Вкусът му е силен, за да не ми го откаже го смесвам с прясно изцеден плодов сок. Резултатите са добри. За 8 годишната ни възраст не сме приемали антибиотик.
Албена АтанасоваДайте идея за интересни постни ястия
Пълнени чушки с ориз и шафран, орехови сладки с мед.
Албена АтанасоваИмате ли изпробвана рецепта за туршия?
Любимата ми туршия е тази с естествена ферментация. Начин на приготвяне: Нарязват се зеленчуци - карфиол, моркови, камби, зеле, керевиз, червено цвекло и други по избор. Заливат се с вода и на всеки вложен литър вода се добавят по 40 грама морска сол. Така туршията се оставя да престои 21 дни. Разбърква се периодично. Надявам се да ви хареса.
Албена АтанасоваКои храни ускоряват метаболизма?
При човек без здравословни проблеми киселите плодове оказват ускоряващо действие върху метаболизма, но консумирани не на гладно, а в интервал половин или един час преди и след всяко хранене.