Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Катя»Моите форумни постове
Катя
Катя
Новак

Моите форумни постове

КатяИма ли специална диета за по лесно зачеване?
Определено човек трябва да се храни здравословно, особено жената. От нея се очаква да носи бебето 9 месеца. Ако тя има дефицити на витамини и минерали, ако има наднормено тегло може бременността да е рискова и да има усложнения. На първо място мислете за себе си и намалете или спрете цигарите и алкохола.
КатяПо колко яйца консумирате на ден?
Не обичам яйца, но са много полезни. Усвояват се от организма на 100%. Моят мъж яде около 10 за седмица, по често варени или бъркани. Аз ям толкова за година, като не броя ястията с яйца
КатяЧерен списък на храните и хранителните продукти
Като започнем от повечето колбаси, независимо от фирмата. Маргарини и масла. Захарни изделия - вафли, дребни сладки, евтини торти и сладкиши Безалкохолни напитки, разни измислени сокчета, степчета Сирене, майонеза и някои кисели млека Понякога зависи от марката. Но повечето продукти с добра хранителна стойност и биологично чисти са доста скъпи. Трудно достъпни са за всекидневна употреба от финансова гледна точка. Но все пак за мен храната е най- важната част от нашия живот.
КатяКак съхранявате мед?
Съхранявам меда в буркани. Ако имам повече ги държа в шкаф. По принцип имам един на плота, в нашето семейство бързо свършва. Използваме го за филийки, за зърнените закуски или овесените ядки, за чай и понякога за кафе.
КатяС какво поднасяте палачинките?
Поднасям ги с домашно сладко, а понякога и с течен шоколад. Рядко се случва да ги ядем с нещо солено, сирене, кашкавал.
КатяПодарък за любимия за Свети Валентин!
Нещо символично, но с любов. Понякога и по специална вечеря е много повече от подарък
КатяКакво обикновено си поръчвате в сладкарница?
Предпочитам да опитвам нещо ново, ако няма обичам плодова пита или бабина торта. Хапвам си ги с кафе или мляко с нес.
КатяЗа или против приемането на витамини под формата на таблетки?
Витамини на таблетки приемам предимно през зимните месеци. Приемам витамин Ц, витамин Д(на капки), и Б комплекс понякога. Ям плодове и зеленчуци, но не са ми достатъчни. Имам слаба имунна система. А като се има предвид и качеството на плодовете и зеленчуците по магазините, не съм сигурна колко ни помагат и колко вредят, заради препаратите с които ги отглеждат.
КатяЛюбима рецепта за мъфини?
50гр масло 1 и 1/4 ч.ч захар 2 яйца 1/2 ч.ч прясно мляко 2 ч.ч. брашно 1.ч.л. бакпулвер 1/2 ч.л. сол 1и 1/2 ч.ч боровинки, стафиди или друго
КатяСподелете рецепта за курабийките на баба
2 яйца 1 ч.ч захар 1 ч.ч кисело мляко 1 ч.л сода 1/2 ч.ч олио 680гр брашно ванилия