Форумните Постове на Ваня Стойчева

  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеДобавям рецепта за Селска салата, която съм научила от моята баба с.Трифоново, Монтанска област. Т.2 Кухнята на нашите предци. Салатата е с варени картофи, печени чушки и кълцан лук. Овкусява се със сол и олио, може да се добавят и пера пресен праз.
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеПредлагам рецепта за местна кулинария, с 100% домашни продукти. А тя е: Салата със спанак и смокини. Спанакът се бланшира за 10 мин., смокините се нарязват на четвъртинки. Подреждат се в чиниите, поръсва се със слънчогледово семе и се овкусява със сол, лимон и мед. От гр. Монтана....покажи още
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеДобавям рецепта за Сиропирана баница с халва, моята баба с.Трифоново, Монтанска област, я наричаше Сиромашка баница. Т.2 Кухнята на нашите предци. В хладка вода или 100 мл мляко разтваряме маята за хляб, слагаме лъжичка захар. Правим кладенче в брашното, чукваме яйцето и сипваме сместа с маята. Добавяме щипка сол. Замесваме. Разрязване на шест топчета и разточваме кори върху мушама. На всяка кора слагаме олио поръсваме обилно халва и повдигаме мушамата, за да се навие. Подреждаме в тавата и печем. Правим сироп от захарта и водата и когато баницата е напълно изстинала я заливаме с горещия сироп....покажи още
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеПредлагам рецепта за местна кулинария Т.1, с 100% домашни продукти. Чушки с доматен сос. Чушките се пекът и белят, доматите се спържват на лютеница, овкусява се със сол и чесън. Област Монтана.
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеПредлагам рецепта за местна кулинария Т.1, с 100% домашни продукти. Кьопоолу. Рецепта е по добруджански. 6 бр. едри патладжани; 2бр едри печени чушки; 2бр домати; 1 глава лук. Патладжаните се разрязва на половинки и се пекат. Обелват се и се оставят да се отцедят, периодично се отцеждат през 30мин поне 2 часа. Когато са готови се объркат хубаво с дървена лъжица. Добавят се ситно нарязаните чушки и домати, настъргания лук, ако го изпуснете за поне 30 Мин във вода няма да люти. Добавяме 5 супени лъжици олио и оцет на вкус....покажи още
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеБлагодаря!
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеНаправено е, може да се видят на профила ми.
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеСподелям с Вас една стара рецепта от тефтерите за Войнишки гурбии, северняшки край. http://recepti.gotvach.bg/r-84772- Войнишки гурбии Добър апетит!...покажи още
  • Традиция по райони, рецепти от всички краища на страната! Включете сеЗдравейте, предлагам една специфична рецепта от моето детство, предупреждавам, това е вкус с който трябва да свикнеш, не е за всеки. Рецептата е за Зряла царевица. Когато наесен сме установили, че от млечната царевица са останали куленчета, които са станали вече твърди не ги хвърляйте, ползвайте тази рецепта. Трябва ви печка на дърва и дървесна пепел от нея. Царевицата се наронва, вари се докато умекне. Водата се отцежда и в царевицата се изсипва пепелта без големите въглени. Разбърква се хубаво с пепелта. Задушава се 15 минути, измива се хубаво с хладка вода през гергив. По този начин се лющи и става мека. Слага се в тенджера и отново на печката докато направи пръстен, като при варене на боб....покажи още