Моите форумни постове

Илиана ПървановаОт какво изкарвате най-много точки?
Привет! В нашето семейство готвим всеки ден и се стараем с постоянство - да снимаме и качваме. Също така тематичните седмици и зададените рецепти са чудесни идеи за разнообразие в ежедневното ни меню, а и са двоен брой точки! Приятни кулинарни приключения!
Илиана ПървановаКаква марка краве масло използвате?
Привет! В годините използваме единствено и само немското масло - Краве Масло Deutsche Markenbutter! С краварката в левия ъгъл ! Немското краве масло е изцяло натурален продукт - 82% масленост, не съдържа примеси и растителни мазнини. Deutsche Markenbutter е гаранция за отличния вкус на вашите ястия. Произведено в Германия под строг контрол, маслото е натурален продукт, без консерванти и растителни мазнини. Кравето масло е богато е на витамини D, A, E, K, които поддържат имунната система и се усвояват бързо от организма. Опаковка 250 г Стойността му е средна, ала качеството му е високо! Изключително сме удовлетворени от вкуса и съдържанието му ! Препоръчвам!
Илиана ПървановаКолко пъти готвите през седмицата обикновено?
Всеки божи ден приготвяме с любов храната си! Сутрин, обед и вечер, за да е прясно приготвено и само необходимото количество, тъй като от години не използваме хладилник! Благодарни сме на градината ни, че ражда в изобилие зеленини и ни обоготява с минерали и витамини! Като прибавим и междинните закуски стават общо 5 хранения на ден! Изключително важно е за мен и дъщерите ми да се храним редовно, като акцента и фокуса е върху качеството, а не върху количеството! Към 30 пъти си приготвяме храна през седмицата, а за месеца надвишават 100 пъти! Като градинарки не можем да си позволим да се трудим и да пропускаме хранения - необходима ни е енергията на ПриРодата! Не сме с наднормено тегло, точно защото се храним скромно и редовно! Благодарим за което!
Илиана ПървановаКакво мислите за Корейската кухня?
Привет! Тъй като и ние изключително много почитаме Корея - във всякакви направления, сме на мнение че храната и отношението в приготвянето й е на много високо ниво! Изключителна чистота и натурални вкусове! Много почитат традиционните си ястия, без които и днес не могат да си представят трапезата! На нея винаги присъстват много малки купичките с по малко но много разнообразна храна (дори сме виждали да консумират здравословно приготвена риба за закуска)! Част от най-известните ястия са: кимбап, кимчи, рамьон (със соджу - питие), бибимбап, токбоки, манду, нудълси, джаджангмьон и мн. др.! Кимчи е най-традиционното ястие, което е неизменно на трапезата - ферментирало пикантно зеле - забавното в случая за нас бе, като разбрахме, че снимайки се за усмивка казват КИМЧИИИ, а в Бълагрия - ЗЕЛЕЕЕ, което е същото ! Горди сме, че над 10 години прекрасният българин Михаил Ашминов, ни представлява в Южна Корея приготвяйки в своя Български ресторант традиционни български ястия и споделя родния уют! Радва се на голяма популярност, тъй като го канят в много телевизионни предавания! Изключително достоен представител за България! Много се радваме, че в България все повече и повече хората се запознават с Корейската култура, организират се фестивали и се отварят ресторанти в различни градове ! Пожелаваме на всеки да опита поне едно корейско ястие!
Илиана ПървановаКисните ли суровите ядки преди да ги консумирате?
Привет! Прекрасно е ядките да се киснат преди консумиране, защото така се събужда ядката и нейните свойства, съответно и влияе по-добре на организма! Препоръчвам суровите ядки, тъй като при преминаването през термична обработка - мазнините в тях се разграждат и така да вредят на стомаха. Най-често накисвам суровите бадеми, защото след една нощ вече могат много лесно да се обелят, и така са изключително свежи, крехки и хрупкави!
Илиана ПървановаБързи ястия за неочаквани гости
Яхния от оранжева леща (с зеленчуци и подправки) освен, че е прекрасна на вкус, а и само докато си приготвяш подправките тя вече се е сварила! С няколко препечени филийки насища и засища! Бързо, лесно и уютно ястие, с което можем да впечатлим гостите!
Илиана ПървановаЗа новия рецептурник за детските градини
Най-важното е храната за децата да е приготвена с Любов!
Илиана ПървановаКакъв чай пиете?
Привет! Най-обичам сама билки да си набера и да ги изсуша! Любимите ми чайчета са от: мащерка (за вдъхновение), цвят от бъз (за успокоение), маточина (за спокоен сън), щипка (за витамин С), риган (за наслада), джоджен (за стомах) и джинджифил (за антиоксидант)! Чай в термос си е благодат през зимата! Пожелавам на всеки утринта да започва с аромата и уютната топлина на чая!
Илиана ПървановаКакви са вашите три любими десерта?
Привет! Едни от най-любимите ми са - крем карамел (много е вкусен с тиквички), сладки макарони на фурна и домашна шоколадова торта...и мноооого други!
Илиана ПървановаДайте идея за интересни постни ястия
Привет! Варивата засищат много! Например просото , елдата и оранжевата леща, които са невероятно вкусни, приготвени със зеленчуци и различни подправки! Добър заместител на месото е соята - най-вече под формата на соеви хапки! Успех!
Илиана ПървановаКорен куркума или куркума на прах?
Куркумата на прах позволява да я използваме в много повече ястия, отколкото корена. Ние лично си купуваме истинска куркума на прах от индийски магазини,които има в по-големите градове, за да сме сигурни в качеството. По-разпространената в обикновените хранителни магазини е по-евтина, тъй като е смесена с къри и състава й е 50%куркума и 50% къри. Разликата в цената с индийската (истинската) е малка, но определено се усеща по вкуса. Препоръчвам я силно, понеже е много по-ароматна и придава много по-наситен вкус на ястията!
Илиана ПървановаНякой правил ли е житния режим за пречистване?
Привет! Най-прекрасното пречистване, след което с новите обновени кръвни клетки, сме готови да вдишаме цветния прашец на уханната пролет !
Илиана ПървановаКое е най-българското ястие?
Баница със сирене! Много от европейските страни, известни с тестените си изделия, не познават продукта - точени кори , и не са опитвали това кулинарно произведение на Българските Баби - Баницата!
Илиана ПървановаБързи рецепти на сладкиши
Привет! Суровите бонбони също са чудесна идея за бърза сладка изненада!
Илиана ПървановаЗнаете ли колко минути се вари елда?
15 минути са достатъчни,за да се свари това вълшебно триъгълно зрънце! Както за азиатците основна храна е ориза, така в Русия почитат елдата и приготвят от нея много различни ястия! Освен, че е богата на безброй витамини и минерали, изненадващото в нея е, че съдържа фосфор и така може да замества рибата! Има странен и специфичен мирис и вкус, ала с чудни подправки и зеленчуци си е достойна храна! И накрая за десерт, с мед или тръстикова захар подсладена и на децата Ви ще е любима!
Илиана ПървановаХраните, богати на протеини, подходящи за вегани
Привет! Просото и елдата, също са изключително полезни и богати на протеини, както и на фосфор (което ги прави и добри заместители на рибата)! Пожелавам на всеки да ги включи към ежедневното си хранене!
Илиана ПървановаКомбинацията джинджинфил и мед?
Уникално вълшебство, поддържащо имунната система в перфектно състояние! Мощен антиоксидант за зимата! Най-добре е джинджифила да е настърган на най-ситното ренденце, за да може да си пусне повече сок! Екстремно! Който го приеме, не се разболява през зимата!
Илиана ПървановаЛавандула!Използвате ли я?
Може да се направи много ароматен чай! Само трябва да се има предвид,че лавандулата сваля кръвното!