Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Ilaria»Моите форумни постове
Ilaria
Ilaria
Мастър Шеф

Моите форумни постове

IlariaТорта от точени блатове
Тези блатове не би ли трябвало да се мажат с масло или да се напоят със сироп. ПО принцип тази торта трябва да престои доста преди да се хапне, за да може блатовете да омекнат :y:
IlariaТорта от точени блатове
Пробва ли да надупчиш блатовете с вилица?
IlariaРецепти за съвсем начинаещи
Аз имам любима рецепта за сладки, които се приготвят лесно Какаови бисквитки яйца - 1 бр.; масло - 1 малко пакетче меко, захар - 1 ч.ч. бяла или кафява, брашно 1 и 1/2 ч.ч., ванилия - 1 ампула, какао - 2-3 с.л. или 100 г разтопен шоколад; малко мляко - около 2-3 с.л. Всичко се смесва, като първо се разбиват маслото, яйцето и захарта. Добавят се останалите съставки и се омесва - при нужда се добавя малко брашно или малко мляко. Сместа трябва да е мека. Оставя се за 20 минути в хладилника. След тов аот нея се оформят топчета, които леко се сплескват и се пекат в умерена фурна - 180 градуса за около 10-15 минути. Дани ви харесат. Стават много ароматни, ако добавите в тях настъргана портокалова кора.
IlariaКакво смятате за манголда
Не съм сигурна за какво става въпрос. Това да не е швейцарско цвекло?
IlariaКексчета от едно време в сладкарниците
А как изглеждат тези кексчета? Не се сещам, може би тогава съм била твърде млада :blush:
IlariaРецепти по определени поводи
Здравей, трябва ми направо едно неангажиращо меню за около 7-8 човека Някакви хапки, предястие, нещо за основно и приятен десерт. Щом тъй си предлагаш услугите, съм длъжна да се възползвам. Също ако имаш някои хитрости за украса на ястия или маса, може да кажеш. Мерси още веднъж
IlariaСлага ли се вегета или пикантина на картофена салата
Пикантина и вегета са ужасно вредни овкусители. По-добре е да не се ползват и най-вече да не се дават на деца храни и ястия с пикантина и вегета.
IlariaТрадиционни Cиренки
Как се разпределя, не разбрах? :blush:
IlariaКаква захар ползвате?
Ако готвите с мисъл за здравето си, най-добре е да ползвате тръстикова захар. По-скъпа е от обикновената, но мисля, че е доста по здравословна. За диабетици е най-добре да готвите със Стевия. Ако има такива от вас, които използват някакви други подсладители вместо захар, моля не го правете, защото всичко, което сте чували за аспартама е вярно! :x:
IlariaТърся готварски шоколад на парченца
а може ли някой да ми каже каква е цената му? в какви разфасовки се продава и евентуално кой е най-добрият :blush:
IlariaКак да направим супата по-вкусна
всяка кулинарна обработка, саламура и престояване за период от време води до унищожаване на витамини и полезни съставки. Затова и се препоръчва над 50% от храната в ежедневното меню да е свежа (кулинарно необработена). Разбира се, може да се сложат някакви овкусители подправки
IlariaНатуралните добавки
Здравейте, страдам от много стабилен косопад и се чудя дали някоя хранителна добавка може да ми помогне. Ако някои има инфо, ще се радвам да сподели
IlariaШоколадов сладкиш
и аз бих искала рецепта, но за сладкиш с шоколад и някакъв алкохол, може да е с какао, но когато се добави и истински черен шоколад, е съвсем различно
IlariaКак да позная кой мед е истински?
Наскоро си купих мед от една такава сергия, продавачът твърдеше, че медът е от екологично чиста област в Странджа...врели-некипели. Доколкото разбрах, вече мошениците толкова са се специализирали, че даже успяват да накарат меда да се захароса, въпреки че не е чист натурален продукт без примеси. Няма оправия, все още се намира хубав мед, но като цяло тенденцията не е добра...а и пчелите измират :cry:
Ilaria
Важно е да отбележим, че една доминираща рецепта за паеля няма. Паеля може да се приготви с морски дарове и пилешко или с някакви наденички, дори с микс от всичко. Според мен в родината на паелята, във всички краища, я приготвят по леко различен начин. Това с оригиналността на рецептата е малко непостижимо. Важно е да се спазва технологията, а добавките са въпрос на личен вкус. Поздрави.