ВИЛИ-Виолета Матева
Автор
Моята стенаРецепти3310Снимки8737Статии94Съвети56Коментари916Форумни теми36Постове във форума665За менИзпрати съобщениеточки83471
Обичам цвеклото,от него може да се приготвят салати , супи или да пиете сока .Сок от червено цвекло може да ползвате за оцветяване на тесто или разбита сметана за сладки при условие че не ви пречи вкусът му
не съм го чувала и нищо не знам по въпроса ,чакам някой да ни обясни темата В последно време народа гледа все тези супер храни ,та дори и аз но тази храна не съм срещала
Избирам банани да са добре узрели ,нито зелени нито черни и с кафяви петна когато са за ядене Ако са за сладкиш понякога ти трябват точно тези с кафявото по тях, така че зависи от случая
точно така е ако готвиш боб чорба няма застройка ,но ако е супа може със ,но може и без нея- все е супа ха ха на село така се нарича
Ваня е цар на питките ,две мнения няма - оформени са красиво затова има много поръчки аз оформям както ми хареса ,понякога така от нищо или от видян модел от някоя кулинарна група където има много майстори на тестото - от тях се учим
Трудно е да се обяснява как се оформя ,чета рецепти в нета на големи майстори на питки описва всичко до замесване ,накрая пише оформям по желание и каквото си видял и разбрал това е Най добре оформянето се разбира от втасалата питка преди да се пече ,после се губи красотата но все пак се запазва формата
оо то добре да е от соя ,но стига да не е обработена с химикали и разни други препарати тогава по добре яж си месо
За първи път приготвям нещо с хинап ,досега нищо не съм опитвала ,но вече ще го включа в доста десерти - просто никой не му обръща внимание това е
Да в сезона на зеленчуците аз готвя с тях ,защото са пресни и вкусни ,но повечето постни ,това се харесва при нас,през зимата малко повече месо не е излишно ,а пилешко през всички сезони както и скара