Форумните Постове на Ваня Георгиева

  • Как се вари бланширан ориз?И на мен не ми харесва бланширания някак по сух, аз обичам по сочен ориз и дори слагам повече вода. Пробвах няколко вида но е все такъв.
  • Вредата от пластмасови бутилки?Така е Сия, и аз ползвах една бутилка по няколко пъти защото по принцип пия топла вода и си наливах изворна и я слагах на слънце. Когато чух че са доста вредни вече не ползвам, но по магазините водата стои много дълго понякога по складове което за жалост също е вредно. ...покажи още
  • С какъв крем правите торта?Сеге е много лесно като по магазините има готови кремове без варене само бъркаш с миксера и готово.
  • Започва сезонът на киселото зеле! Споделете как го приготвятеИ ние си пълним по 1 бидон после като остане го нарязвам и пълня в буркани, варя за капачка и имам когато ни се прияде със свинско или ребърца, така най ни харесва.
  • Посещавали ли сте пазари в чужбина?Мария, халеб наистина се слага в козунаци, гледах клипче където жената го каза и прибави но аз все още не съм опитвала какво точно придава на козунака. А за пазарите на които си била благородно ти завиждам, много бих искала и аз един ден да посетя поне един такъв. Живях в Чехия и там имат но не ми хареса, вехтошарска работа, а и те нямат кой знае какво. Произвеждат само чесън, картофи и ябълки....покажи още
  • Какво е халал и защо завладя Америка?Не бях чувала но сега разбрах, интересно!
  • В очакване на Новата 2017 година - какво меню ще спретнете?Рано ми е да мисля до тогава ще видя все нещо ново и вкусно.
  • С какво е полезно индийското орехче?Досега не съм го използвала, дори не зная точно в кой рецепти се слага.
  • Полезни ли са кафявите банани?Просто са по узрели и по сладки, не са като локум, и аз взимам от тях, а дали са полезни не зная.
  • Странни суеверия, свързани с бременносттаАко се пострижела жената ако е мъжко бебето щяло да му се одреже ч.... .и ще е момиче. Аз също имам белег майка ми нещо се пипнала и затова. Има още много но не се сещам.
  • Каква е разликата между чорба и супа?Мислех че чорбата е без сатройка а супата със но като се замисля и на двете може да има, така че не зная каква точно е разликата.
  • Какво приготвяте с шкембе?В нашата къща се консумира честичко и по различни начини скоро добавих по различна рецепта в палачинки.
  • Какво е шарлан?При нас на олиото казваме понякога шарлан, прави се от слънчоглед.
  • Как да направим питката красива?И аз сама се научих и колкото повече правя и виждам резултата искам все повече да правя и то да разнообразявам, измислям си модели като виждам някой елементи от други питки на други жени. Тестото за декорация има тънкост в него и днес ме питаха на днешната питка която споделих тук как се запазва тестото снежно бяло, а се пече почти 45 минути заедно с питката. В много рецепти съм писала състава му. Най-голямо удоволствие ми прави да правя розички от цветното тесто. Стават уникални и сама им се радвам. ...покажи още
  • Как да направим питката красива?Благодаря ти Веси! Явно наистина с любов ги правя, дори и уморена пак си играя и искам да са красиви, оня ден правих 4 малко множко ми дойде но се радвам от резултата, снощи споделих едната тук, дано я одобрят. es/12.png"/>...покажи още
  • Как да направим питката красива?Най лесната за начинаещите е питката на кифлички запазва си формата и ефектна.
  • Имате ли свой собствен кулинарен блог?Не нямам но много мои фенове ме карат да направя, но нямам време да се занимавам.
  • Членувате ли в кулинарни групи и имате ли своя лична такава?Членувам в доста групи и се радвам че ги има, оттам взаимно се учим всички членуващи.