Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Албена Асенова»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Албена АсеноваЗа или против почистването на гъби?
Аз също не мия гъбите,а ги беля. В никое кулинарно предаване не съм виждала да се мият. Те поемат вода,както гъбата за чинии,за това е напълно погрешно тяхното миене.
Албена АсеноваБез кой кухненски помощник не можете?
Аз лично изполвам най-често чопъра. С него нарязвам лук,морков,чушка,домати-все неща които са ми необходими в ежедневното готвене.
Албена АсеноваКакво кафе пиете? Препоръчайте качествено кафе
Аз лично пия всяка сутрин еспресо. А от няколко години съм фен на Tchibo Espresso Sicilia Style,защото притежава интензивен аромат и силен вкус.
Албена АсеноваКак да опазя орехите от гранясване?
Ако става въпрос за малко количество орехи,аз ги начупвам и само ядките слагам в голям стъклен буркан. Бурканът държа в хладилник и хогато ми потрябват имам готови начупени орехи. Когато имам време допълвам буркана.
Албена АсеноваМоля за помощ за дядо ми
По принцип удареното е трябвало веднага да се наложи с лед,а след това с риванол за да не се посинее и да не се подуе,но вече е късно .Спокойно челната кост е най-здравата кост в човека,а синините така се разнасят.Неприятна гледка е,но постепенно ще избледнее.
Албена АсеноваОценяване на рецепти
Според мен не е удачно .Всеки може да седне и да препише цяла книга с рецепти. Идеята е да се представи една рецепта,а не да се препише. Със снимката малко ли, много ли се презентира ястието което сам си сътворил. Та дори и в готварските книги рецептите вече почти винаги са придружени със снимки.
Албена АсеноваДайте идея за интересни постни ястия
Постен гювеч,градинарска супа,гъби с ориз,спанак с ориз.
Албена АсеноваКои марки и модели пасатори са добри?
Аз също използвам Bosh и не знам дали ще ми повярвате ми служи отлично вече 17 години.
Албена АсеноваЗа какво да използвам чопър?
Аз го използвам всекидневно.С него си нарязвам лука,моркова,чушката доматите при готвене.
Албена АсеноваТрябва да направя вечеря с български ястия. Помагайте
Баница,сирене по шопски,капама,лютеница,таратор,пататник,зелник,пълнен шаран и т.н
Албена АсеноваПомощ! Дайте мощен имуностимулатор
Много неприятно наистина.Ти си изпробвала почти всичко.Аз също бях прекалила с лекарствата след два поредни грипа.Скоро и мен ме почнаха болки в гърлото,а след тях винаги следва продължителна и мъчителна кашлица.Аз лично се наливам много с чай.Правя си комбинация от мурсалски,липа и мащерка,но не в пликчета,а сушени.Също така си правих отвара с орехи.В един литър вряща вода слагам 3 леко счупени ореха.Варят се 10 мин.,след това 15 мин.отварата се прецежда.Добавя се мед и лимон и се пие 3 пъти дневно.За кашлицата лично аз си купувам билкови бонбони,с евкалипт.Успокояват кашлицата и болките в гърлото.
Албена АсеноваПомощ! Дайте мощен имуностимулатор
Точно в сезона на настинките и вирусите е доста трудно да се опазиш.Никакви контакти с хора и посещаване на места с много хора.Това за нишъдъра и аз съм го пробвала и има ефект при налепи.Заимунитета се сетих за бирената мая и пресен сок от червено цвекло.Това съм го чувала от лекари.Оправяй се по-бързо.
Албена АсеноваДиета през зимата
Зимата не е най-подходящото време за диети по мое мнение.Но постите например са добър повод да ограничим мазнините в менюто.
Албена АсеноваПолвате ли уред за варене на ориз?
Аз не ползвам.Сигурно е много лесно и вкусно.Но трупането на съдове и техника за мен е излишно,освен ако кухнята ми е поне 60 кв.
Албена АсеноваВ очакване на Новата 2017 година - какво меню ще спретнете?
Не е ли малко рано за Нова година.Аз съм още в лятна еуфория.Даже на плаж днес бяхме.
Албена АсеноваКак да направим питката красива?
Тук има много добри майстори на питките.С удоволствие ще чакам да разкрият и споделят тайните си.