• zarq666@gmail.comдобави коментар към: Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!преди 1 седмица, преди 1 седмицаНяма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!25.03.2016Аз също използвам ядката, но след предварителна термична обработка. Когато ми се посъберат няколко семена от авокадо, ги обелвам, разполовявам и слагам във фурната, докато приготвям друго ястие в нея (естествено поставени в отделен съд). След това прибирам изсушените и леко препечени ядки в хартиен плик и когато искам да придам екзотичен вкус на някакво ястие, сладкиш, сос или смути, просто настъргвам малко количество (както с индийското орехче). Вкусът е много характерен - малко горчив, с леко боров привкус....напомня на кедрови ядки.