Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Admin»Единичен статус #451835
  • AdminAdminпубликува в кулинарната мрежапреди 6 години, преди 6 годиниСкъпи Кулинари,

    време е за новата ни дълга тематична седмица (16.01 - 28.01) и тя бъде почти две тематични седмици на следните видове рецепти: пача, борш и други зимни супи, ястия с кисело зеле, ястия с карантия, ребърца, джолани, сиропирани сладкиши, шоколадови торти и сладкиши. Изключени от тематиката са рецепти за сарми и кекс.

    Тъй като въведохме и няколко подкатегории на здравна тематика в сайта, всички рецепти от подкатегориите: Запарки, Отвари, Извлек, Тинктури, Компреси ще бъдат също тематични. Става въпрос за рецепти на здравна тематика като: Отвара с лук и мед за кашлица, Компрес с ракия за болно гърло и други подобни рецепти, които намират голямо приложение в народната медицина.

    Всяка такава одобрена рецепта със снимка ще ви носи 23 точки.

    До края на февруари обявяваме и месеци на приятелите. Покани твоите приятели да участват в сайта и когато те спечелят 100 точки, и ти ще спечелиш 100. Когато те спечелят 1000 точки, ти ще спечелиш 500, вместо обявените 130, от приятелството си с тях. За тези от вас, които не знаят, ето как става това: виж линка

    Поздрави и успех на всички!
    • Марияна Петрова Иванова
      Марияна Петрова ИвановаДобро утро ! Може ли да ви помоля да ми актуализирате ранга,благодаря! :) Хубава нова седмица и успех!
    • Теодора Мещерова
      Теодора МещероваМного ви моля направете нещо по въпроса с тия коментари! Всяка втора публикация в мрежата са безмислени коментари! Някои хора са като държани на въже кучета- видяха кокал и хукнаха да бягат! Вместо да качват рецепти си губят времето с коментиране
      • AdminAdminПотребителката, която правеше спам е блокирана. Безмислени коментари няма да се толерират. Целта на коментарите е да се създаде дискусия, да се изясни нещо, а не да се затрупват рецептите и статиите с безмислени коментари от рода на: супер е, харесва ми и т.н. Това е спам и всеки потребител, който ни затрупва със спам ще бъде блокиран.
      • Vannq88Vannq88Според мен с тези точки има повече комуникация между потребителите. На мен лично ми е интересно да ги чета! Поздрави :):):)
      • Биляна ВладоваБиляна Владованаистина трябва да се направи нещо, защото не е нормално на хиляди статии " прочетени" за броени секунди коментарите да са СТРАХОТНО. Мале колко бърза четели хората, чак се комплексирах от четенето си.
    • ВИЛИ-Виолета Матева
      ВИЛИ-Виолета МатеваТака е Албена ,не си от вчера и знаеш защо е така - какво пък нека да е весело ,всеки да си пише коментари -капка по капка вир става :))))) важно е да сме в играта :*
    • Албена Асенова
      Албена АсеноваТова с точките за коментари,съжалявам,че ще го кажа ,но мисля,че беше грешка. И само мога да завидя за способностите на някои потребители за 1 мин.да изчетат цели 3 статии и да напишат един и същ коментар под всички.
      • Теодора МещероваТеодора МещероваИ аз мисля така! Кулинарната мрежа се напълни с коментари а форумни теми, които преди дори не се поглеждаха!
    • Sevdalina Irikova
      Sevdalina IrikovaМило момиче! Разбирам контекста ти за етикет и култура на хранене. Въпрос на подход и гледна точка. Моето професионално изкривяване не тревожи тези изброени от теб болежки, но дали ще го проумеят всички. Напълно те разбирам, защото този сайт преди всичко е за ястия и всичко галещо окото като консумация. Същото е, като ястие нахвърляно в чиния върху измачкана покривка. За абсурдите ти препоръчвам решение - ще стискаме очите и зъбите си, ха-ха! Може би като предложение е редактирането на тези , но по преценка, защото здравните теми обхващат различни проблеми, свързани с нашено здраве. Но вместо да ги затрупваме и с това, нека сами да преценим дадената рецепта подхожда или не! Независимо дали е кулинарна или на здравна тематика, тя трябва да отговаря преди всичко и на вид, защото именно визията отключва останалите наши сетива. Приветствам появата на здравният сайт. Успех!
    • Сия Рибагина
      Сия РибагинаНапълно съм съгласна със Севдалина.Освен всичко това което пише тя, на мен ми идва малко в повече наред с прекрасните рецепти да гледам за напукани пети, циреи, гъбички и какви ли не лечения от които да ти се отяде! Това кулинарен сайт ли е или Фрамар? Не съм против билките или хомеопатия, но не е това мястото. Пълен абсурд...
      • Биляна ВладоваБиляна ВладоваСия и аз съм съгласна с ти, че тези рецепти нямат място тук. Прекалено е рецепти за циреи и рецепти за пържоли да стоят една до друга.
      • Сия РибагинаСия РибагинаВанка, разбирам те ама то не беше разтройство, то не беше запек, гной, циреи и какви ли не гнусотии. Аз съм супер гнуслива и съм сигурна че не съм единствена.
      • AdminAdminЗдравей Сийче, разбира се, че не сме здравен сайт, но такива рецепти се търсят доста в сайта, затова пуснахме рубриката. Ще издържите още два дни и свършва. В интерес на истината, не очаквах толкова рецепти да се добавят.... В момента подготвяме здравен сайт, където скоро ще пуснем също играта :)
      • Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваЗ
      • Сия РибагинаСия РибагинаТанче, никъде не съм написала, че тя е против. Четете през редове и не до прочитате - написала съм: "Освен всичко това което пише тя, на мен ми идва малко в повече" Честно на мен ми се догади като отворих вчера и онзи ден раздела с новите рецепти. Съгласна съм че може да помогнат, но има форум, в който всеки може да си пише предложенията там и който реши да се лекува и да чете подобни неща да си отвори форумната тема и да се образова с лечебна цел. И аз съм се лекувала с билки, правя си чайове и запарки, но като ми се дояде отварям готварски сайт и си търся рецепта за ядене, не за циреи, глисти и гъбички. Не ангажирам никой с моето мнение, просто за мен е безумно..
      • Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваЗдравей Сия .Аз също се съгласих със Севдалина за това което е писала ,но никъде ,не съм прочела,че тя е против такъв вид рецепти .Това за което ти пишеш ,доколкото разбрах са рецептите за пети, циреи, гъбички,но тук администратора определя темите а точно тези рецепти спадат към тематичните .Всички знаем какъв вид сайт е това .Много мислих дали да пиша ,но аз имам публикувани такива рецепти ..........но това все пак са рецепти ,който могат да помогнат на някой.
    • Зори
      ЗориИма проблем с качването на снимки, само при мен ли е така?
    • Admin
      AdminСкъпи Кулинари, Севдалина Ирикова е права и от сега нататък ще се приемат здравни рецепти само с точни количества посочени в рецептата. Здравни рецепти с по 1 ред текст също няма да бъдат приемани. В крайна сметка трябва да има някакво качество и то не трябва да бъде за сметка на количеството. Затова - пишете си количествата и в самия текст обяснявайте точно какво се прави, за какво помага и т.н. Всички рецепти без точни количества ще бъдат изтривани.
    • Теодора Мещерова
      Теодора МещероваИ аз забелязвам, че повечето автори на рецепти не търпят критики! Тръгнеш да ги питаш нещо, което не е упоменато в рецептата и те си мислят, че се заяждаш! Ако си приготвил дадена рецепта би трябвало идеално да знаеш къде и какво и колко си сложил! Виж, ако е преписване на сляпо от източниците, които се ползват от някои автори- това вече е отделен въпрос! Аз също имах баба, която ме лекуваше като малка с компреси от вода и оцет- напоен шал и около врата, или с вестници, намазани с мас и аспирин на гърдите. Цяла нощ с тях, изпотяваш се хубаво и на другия ден си като бик!
    • ВИЛИ-Виолета Матева
      ВИЛИ-Виолета МатеваБраво Севдалина ,много точно си написала ,че всеки отговаря за лечебните си рецепти ,отвари и т н Аз гарантирам за своите ,че не носят вреда на никого ,защото всичко което съм приготвила ,аз сама си го пия или хапва и още съм жива :) ,така че момичета умната с лечебните рецепти :)))
    • Sevdalina Irikova
      Sevdalina IrikovaБогатство е народната ни медицина и е достойна за уважение. Предпочитам я у дома, препоръчваме я и при много от пациентите. Поздрави своята баба, безценни са рецептите ѝ, записвай ги! Ходех на всичките курсове по медицинска и лечебна козметика, но нямат нищо общо със старите съвети на опитните знахари. Просто съвременна фитотерапия. Но пък винаги любознателна за нея!
      • ЗориЗориНепременно ще я поздравя, защото съм я предупредила довечера да ме чака подготвена и заредена с нейните вълшебни бурканчета, стъкленици и най-вече със шишенцата. Темата на срещата ни определено ще бъде много интересна и затова ще бъда подобаващо въоръжена с тефтер, химикал и фотоапарат, за да не пропусна нещо важно или пък да не се заплесна. Някои от рецептите й съм ги приготвяла, но за онези с тинктурите и извлеците се иска абсолютно точно записване на грамажи, време за приготвяне, спазване на количеството и продължителността на приема.
    • Sevdalina Irikova
      Sevdalina IrikovaМили кулинари! Позволявам си да отправя апел към някои от рецептите на здравна тематика. Благодаря на авторите за прекрасната тема, описваща ни и запознаваща с народната медицина и лечебните свойства на родните билки. Ще се опитам да бъда деликатна, но описвайки рецептите, не трябва да забравяме, че те се предлагат употребявайки ги с ЛЕЧЕБНА ЦЕЛ! В няколко от тях се сблъсках с пълни абсурди за лечебният им ефект. Недоумявам, но те дори нямат точен грамаж на състава на билките или точното им предписание. Най-вече за някои, които имат токсичен ефект при предозиране / лудо биле, комунига, ригана / при бременни/, иглика, змийско мляко, дилянка, бръшлян и др./, или продължителна употреба, ако не сме запознати със значението и състава на билката. За да бъдем ефективни задължително трябва да упоменем количеството им и правилния прием, както и продължителност на лечебния курс. Има богата литература и трябва да бъдем точни! Крайната цел е не само да се трупат точки, а да бъдем преди всичко полезни! Моля, да бъда правилно разбрана! Аз лично съм удовлетворена, защото допълних знанията си с много нови и интересни рецепти от народната медицина. Поздрави!
      • Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваИскам да попитам ,само моите рецепти ли са без количества ,дори се съмнявам и ще проверя дали имам такива рецепти .Ако на някоя рецепта ,няма количество ,например като рецептата "Лек от брашно и ракия при остър синузит" -тук няма как да напиша колко трябва да е ракията ,защото трябва да се получи консистенция на тесто за питка.
      • AdminAdminТаня, от сега нататък всички рецепти трябва да бъдат с точни количества.
      • Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваАз съм от тези ,който съм поставила доста рецепти с ЛЕЧЕБНА ЦЕЛ.Мода да твърдя и да застана ,зад всяка една моя рецепта .Една част от тях са пробвани от мен ,а другата от мой близки ,затова си позволявам и да напиша това. Заре ,съгласна съм с теб ,че" точките не могат да компенсират вредите",но при наличието ,че са пробвани не виждам нищо лошо да се напишат Някой ако е забелязал нещо не редно в моите лечебни рецепти или неправилно написано като съставки и т.н нека ми пише .
      • ЗориЗориАбсолютно съм съгласна със Севдалина! Вкъщи си имам баба стара билкарка, на която снощи показах част от рецептите със здравна тематика. Жената взе да се кръсти и вайка, че ако се изпълнят по този начин и с този количествен прием, най-малкото ще има натровени. Не ми е удобно да пиша коментари към тези рецепти, защото авторите им ще го сметнат за преднамерено заяждане. Апела ми към всички автори на рецепти е да бъдем по-отговорни при писането на рецепти, защото точките не могат да компенсират вредите, които могат да бъдат нанесени върху човешкото здраве.
    • Атанаска
      АтанаскаСъжалявам но точно за тази рецепта не можете да казвате ,че е пълна глупост .Тази рецепта е призната от векове .Не знам защо вие си мислите ,че е глупост .А за втората рецепта няма коментари?
      • AdminAdminАко една рецепта не е взета, значи не е взета и това е. Излишно е да се спори, редакцията може да откаже всяка рецепта поради редица причини. Лично аз казах на главната редакторка да не взема рецепти от рода на мляко с мед. За втората рецепта незнам какъв е случая, но за да не е взета, значи не става.
    • Атанаска
      АтанаскаЗдрaвейте! Искам да попитам за рецептите които публикувах а те са ": Домашен имуностимулиращ лек" и Прясно мляко с мед за безсъние ? тези рецепти защо не са приети след като на едната пише ,че е с ниска кулинарна стойност или непълна рецепта а това е самата рецепта има мн. такива рецепти приети ,за другата пише ,че е повтаряща а такава с тези съставки няма .Благодаря ви !
      • AdminAdminПреценка на администраторите - мляко с мед не е никаква народна рецепта, а пълна глупост. Сори ама така не става.
    • ВИЛИ-Виолета Матева
      ВИЛИ-Виолета МатеваПривет ,защо моята рецепта на Сладкиш с понички и крем е с 13 точки ,нали сладкишите и шоколадови торти са тематични така пише над коментара ми Моля за проверка и поправка???
      • AdminAdminсамо шоколадови торти и шоколадови сладкиши са включени, без кекс. Обикновени сладкиши също не. Сиропираните са включени.
      • Рая АндоноваРая АндоноваАз за това се чудих дали имат предвид шоколадовите торти и сладкишите по принцип или шоколадови торти и шоколадови сладкиши
    • Admin
      AdminСкъпи Кулинари, за да бъде играта по-интересна, вече ще получавате отново точки за добавяне на коментар към рецепта, статия или форумна тема. Ще получавате по 0.2 точки - точките са малко, но все пак ги има и ще се събират. Активните от вас ще събират и така точки.
    • Теодора Мещерова
      Теодора МещероваЗдравейте и от мен! Може ли да помоля към рецептата ми за бисквитена торта с два вида крим и банани да бъде сложена като заглавна снимка номер 3? Благодаря
    • Стоянка  Русенова
      Стоянка РусеноваЗдравейте и от мен .И аз да попитам за рецептата ми "Свински мариновани уши на скара"-спада ли към тематичните ,защото имам 13 точки?
      • AdminAdminАми не, ушите не са карантия или джолан, за да спада към тематичните.
    • Yordanka Kovacheva
      Yordanka KovachevaИ моята отвара от джинджифил и куркума не е счетена за тематична, но предполагам, защото е твърде елементарна.. :)
      • AdminAdminСъщо ще бъде сложено. Тематиката си е тематика и условията трябва да се спазват.
    • Атанаска
      АтанаскаБлагодаря
    • Атанаска
      АтанаскаЗдрaвейте! Искам да попитам за рецептата която публикувах а тя е ": Лек от ябълков оцет, чесън и мед за анемия , безсъние" не минава ли към тематичните?Хубав ден!
      • AdminAdminда, ще бъде коригирано. Грешка е станало
    • Рая Андонова
      Рая АндоноваТъкмо снощи качих рецепта за шоколадов сладкиш и тук пише, че тематичната седмица е и на "шоколадови торти и сладкиши". Иска ми се само да разбера как така рецептата ми не е сметната за тематична? Или аз изпускам нещо?
      • Рая АндоноваРая АндоноваЯсно, разбрах. Благодаря!
      • AdminAdminДадох допълнителните точки, но по принцип за кекс нещата са спорни, затова и дежурната редакторка не е дала точките за тематична рецепта.