Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Yordanka Kovacheva»Единичен статус #454603
  • Yordanka KovachevaYordanka Kovachevaдобави коментар към: Топла салата с гъби и пушена трескапреди 6 години, преди 6 годиниТопла салата с гъби и пушена трескаТопла салата с гъби и пушена треска20.01.2018Рибна СалатаАлбенка, ескаролата е позната и под името градинска жлъчка. Гадно ми е това име, затова използвах "интернационалното" :) Съжалявам, че е отдолу под другите продукти и не се вижда на снимката, иначе със сигурност щеше да я познаеш. Но ако все пак "градинска жлъчка" не ти говори нищо, то това е вид маруля, зелена салата, доколкото знам от семейството на цикорията. Листата и са много къдрави, почти назъбени и твърдички. На цвят е жълтеникаво зелена и на вкус леко горчива- не толкова, колкото цикорията обаче. Използва се основно за салати и казват, че е доста полезна. Разбира се в тази рецепта може да бъде заменена и от други подобни салатени листа, пак би станало добре, но леката горчивинка придава неповторима нотка :)
    • Албена Асенова
      Албена АсеноваДа,сега се сетих,проверих и в нета. Благодаря!