Бакла

Бакла

5

от 200 до 500 г. Състав на бакла Баклата има много разнообразен състав, което я прави ценна за здравето храна. Зелените чушки на баклата съдържат...

1

бакла суха

Разгледай всички 12 авторски предложения относно бакла суха в Готвач.бг.
Баклава

Баклава

5

Предварително се приготвя смес от счуканите орехи, бадеми и канела. Тавата за печене се намазва с мазнина. На дъното се поставя една кора...

Бакла с моркови

Бакла с моркови

1

Изчистваме баклата от шушулките и я обелваме. Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови. След 5 минути...

Бакла с пиле

Бакла с пиле

1

Измиваме пилето, заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата и отново измиваме. Баклата почистваме, нарязваме. В олио и малко вода слагаме да...

Плакия с млада бакла

Плакия с млада бакла

Почистете зеленчуците, като не забравяте да отрежете двете крайчета на баклата. Подберете възможно най-младата бакла. Нарежете зеленчуците на...

Пърженки с бакла

Пърженки с бакла

Баклата се вари в подсолена и вряща тенджера около час и се изцежда. Лукът се запържва в маслото и зехтина около 5 мин. Добавя се баклата...

Зелена бакла плакия

Зелена бакла плакия

1

Изчиствате, измивате и нарязвате баклата. Нарязвате на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяте ги към баклата. Сипвате...

Кюфтета от бакла

Кюфтета от бакла

Отцеждаме баклата от течността в буркана и я пасираме. Прибавяме едното яйце, нарязаните лук, чесън, копър и магданоз и разбъркваме добре...

Пастет от бакла

Пастет от бакла

Баклата се накисва във вода за 2 часа. Изплаква се със студена вода и се отцежда. Картофът, целината и лукът се нарязват на дребно и се...

Супа от бакла

Супа от бакла

Баклата се слага да къкри на слаб огън около 3 часа. След 1 1/2 часа се добавя резенето и лютата чушка. Разбърква се, така че възможно...

Бакла с ориз

Бакла с ориз

1

Баклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер. Залива се с топла вода, да се...

Пюре от бакла

Пюре от бакла

Баклата, само зърната, се накисва в студена вода от вечерта. На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до...