Основни хранителни вещества: Белтъчини, мазнини и въглехидрати

Основни хранителни вещества: Белтъчини, мазнини и въглехидрати

0

организма с енергия. Има три основни хранителни вещества - белтъчини, мазнини и въглехидрати. 1. Белтъчини - те са основните...

1

белтъчно вещество в жълтъка на яйцето

Разгледай всички 12 кулинарни идеи за белтъчно вещество в жълтъка на яйцето в Готвач.бг.
Яйцата: Незаменим източник на ценни вещества!

Яйцата: Незаменим източник на ценни вещества!

сварено яйце се нареже по средата на дължина и жълтъкът е точно в средата, яйцето е прясно....

Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?

Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?

Яйцата съдържат всички хранителни вещества, от които се нуждае растящото пиле, в това число - белтъчини (12.5 г на 100 г), минерали и...

Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?

Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?

2

черупката. В резултат на това белтъкът и жълтъкът се смесват, а когато яйцето се свари и обели, се получава невероятният ефект на "златно яйце...

Жълтуга

Жълтуга

Жълтуга /Genista/ е род дребни храсти или полухрасти. Листата на тези растения са по-често цели, рядко тройни. Цветовете са жълти. Чашката е...

Жълтъци

Жълтъци

Жълтъкът е една от трите основни части на яйцето (черупка, белтък и жълтък). А както знаем яйцата се снасят от женски птици и влечуги. Нарича се...

Белтъчна диета

Белтъчна диета

от излишните килограми. В началото за поне седмица е желателно постепенно да се увеличава консумацията на белтъчини, за да има време организмът...

Торта с белтъчна глазура

Торта с белтъчна глазура

В купа слагаме половината кисело мляко и захарта, разбъркваме, а в другата половина слагаме хл. сода да шупне. Смесваме и постепенно добавяме...

Кекс с белтъчна глазура

Кекс с белтъчна глазура

Чукнете яйцата и добавете захарта. Разбийте добре. Разбъркайте киселото мляко и содата и ги прибавете към сместа. Добавете олиото и част от...

Френски белтъчно-маслен крем

Френски белтъчно-маслен крем

За приготвянето на френски маслен крем се изисква бързина, затова всички продукти се приготвят предварително. Работи се изцяло с миксер. 1. В...

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Лютивият вкус на чушките се дължи на веществото капсаицин. Той е изключително полезен за здравето, но не бива да се прекалява с консумацията...

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Лютивината на лютите чушки се дължи на веществото капсаицин. Капсаицинът носи редица ползи за здравето. Той ускорява обмяната на веществата...