Основни хранителни вещества: Белтъчини, мазнини и въглехидрати

Основни хранителни вещества: Белтъчини, мазнини и въглехидрати

0

организма с енергия. Има три основни хранителни вещества - белтъчини, мазнини и въглехидрати. 1. Белтъчини - те са основните...

1

белтъчно вещество съставка на сиренето

Прегледай всички 12 подбрани съвети за белтъчно вещество съставка на сиренето в Готвач.бг.
Белтъчен омлет с чушка и овче сирене

Белтъчен омлет с чушка и овче сирене

масло. Овкусява се с хималайска сол. Върху леко запечена и хрупкава чушка изсипваме разбитите белтъци. Натрошаваме сиренцето отгоре...

Белтъчна диета

Белтъчна диета

от излишните килограми. В началото за поне седмица е желателно постепенно да се увеличава консумацията на белтъчини, за да има време организмът...

Френски белтъчно-маслен крем

Френски белтъчно-маслен крем

За приготвянето на френски маслен крем се изисква бързина, затова всички продукти се приготвят предварително. Работи се изцяло с миксер. 1. В...

Ажгон - непознатата съставка на кърито

Ажгон - непознатата съставка на кърито

Ажгон е едногодишно тревисто растение, чийто семена служат за подправка. Родината му е Южна Индия. Често хората си мислят, че това са семена...

Торта с белтъчна глазура

Торта с белтъчна глазура

В купа слагаме половината кисело мляко и захарта, разбъркваме, а в другата половина слагаме хл. сода да шупне. Смесваме и постепенно добавяме...

Кекс с белтъчна глазура

Кекс с белтъчна глазура

Чукнете яйцата и добавете захарта. Разбийте добре. Разбъркайте киселото мляко и содата и ги прибавете към сместа. Добавете олиото и част от...

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Лютивият вкус на чушките се дължи на веществото капсаицин. Той е изключително полезен за здравето, но не бива да се прекалява с консумацията...

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Кое вещество прави лютите чушки люти?

Лютивината на лютите чушки се дължи на веществото капсаицин. Капсаицинът носи редица ползи за здравето. Той ускорява обмяната на веществата...

Белтъчени сладки

Белтъчени сладки

Оставяме белтъците на стайна температура. Изсипваме ги в дълбок съд и към тях добавяме пудрата захар и солта. Разбиваме белтъците на много твърд...

Белтъчен кекс

Белтъчен кекс

1

Разбийте маслото до пухкавост с 1 ч.ч. пудра захар. Постепенно добавете жълтъците, прясното мляко, пресятото брашно и бакпулвер. Най-накрая...

Какво представляват баластните вещества?

Какво представляват баластните вещества?

Баластните вещества са тези, които помагат на организма да се „изчисти” от токсините, вследствие на което успяват и да подобрят перисталтиката...