Жълъди

Жълъди

0

със специфично название. Освен жълъд плодът на дъбовото дърво е наричан желад, желъд, желът, паламут, жир и др. Жълъдите са компактни размери...

1

буков жълъд

Прегледай всички 12 авторски предложения за буков жълъд в Готвач.бг.
Осо буко

Осо буко

1

лист, розмарин, мащерката. Оставете Осо буко да къкри на слаб котлон за 2 часа. Може да го преместите и във фурната да се пече. Смесете...

Сладки жълъди

Сладки жълъди

във формата на жълъди. Поставете ги в предварително намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато не станат...

Телешко осо буко

Телешко осо буко

1

Загрейте зехтина и маслото в тиган и запържете лука и целината за 5 минути. Сипете брашното в чиния и овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте...

Здравословни ползи от жълъди

Здравословни ползи от жълъди

се сдобиете със зрели жълъди, които се изсушават и смилат на прах. Лечебната съставка се приема по 1 ч.л. заедно с чай по 3 пъти на ден. За...

Хлебчета букет

Хлебчета букет

За рецептата са ви нужни чашки за крем карамел - 6 бр. В купа сипваме млякото, маята, яйцата, солта, захарта и хубаво разбъркваме с телче или...

Зеленчуков букет

Зеленчуков букет

Почистете чушките от семенниците и ги бланширайте за 2-3 минути във вряща вода. Охладете ги веднага със студена вода. По-кривите нарежете на...

Жълти палачинки

Жълти палачинки

Яйцата се разбиват, прибавят се прясното мляко, брашното, захарта, солта и куркумата. Бърка се и се пържи...

Жълта салата

Жълта салата

2

Морковите се измиват, обелват и настъргват. Към тях се прибавя царевицата. Приготвя се сладко-кисел дресинг от меда, лимоновия сок и солта...

Бук

Бук

. Ползи от бук Букът е медоносно и декоративно растение. Полученото чрез студено пресоване от буковите жълъди тлъсто масло /Oleum Fagi fructibus...

Жълта рогачка

Жълта рогачка

нас. Тя е позната още под названията овчи крак, жълта сърненка и жълта сърнена рогачка. В англоговорящите страни е наричана sweet tooth, hedgehog...

Жълта каша

Жълта каша

Сложете в тенджера 1 литър подсолена вода да заври. Като заври, започнете да сипвате във водата царевичното брашно, като сипвате по-малко при...