Бабино мезе за вино и ракия

Бабино мезе за вино и ракия

8

се поставят в блендер заедно с каймата и черния дроб. Налива се червеното вино, подправя се със сол, захар, кардамон, кимион и черен пипер...

1

варене на ракия от вкиснато вино

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за варене на ракия от вкиснато вино в Готвач.бг.
Варени раци с бяло вино

Варени раци с бяло вино

. Когато сместа заври, сложете раците и варете около 15 минути. Поднесете със сос от майонеза и горчица....

Гроздовата ракия и виното поскъпват от есента

Гроздовата ракия и виното поскъпват от есента

шефа на агенцията по лозата и виното Красимир Коев. От тази есен бутилката вино ще скочи с 50 стотинки, а бутилката гроздова ракия – с между...

Ще купуваме по-скъпо вино и ракия от тази есен

Ще купуваме по-скъпо вино и ракия от тази есен

С между 3 и 5 процента ще скочи цената за литър вино или ракия от тази есен, прогнозират родни производители пред Нова телевизия. Като причина...

Ракия

Ракия

на японското саке. Други пък намират прилика между ракията и мексиканската ракия. Производство на ракия Спиртният еликсир се получава, след...

Слабото вино предпазва от рак

Слабото вино предпазва от рак

Ако всеки ден си пийвате по чашка нискоалкохолно вино, си имате помощник срещу рак. По поръчка на Световния фонд за ракови изследвания учени...

Варенки

Варенки

Разбийте жълтъците със сметаната, вода и сол. Налейте сместа с в пресятото брашно и смесете леко /без да оформяте тесто/. С намокрена лъжица...

Черешова ракия

Черешова ракия

) свършат се оставя да се дестилира за около 3-4 дни. Черешовата ракия се припича двойно, като задължително се отделя 3 процента от алкохолният...

Дюлева ракия

Дюлева ракия

3

. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като...

Сливова ракия

Сливова ракия

2

приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....

Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

5

дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...

Прасковена ракия

Прасковена ракия

В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира. След това се вземат...