понеделник, 31 август
Магията на ватиканския хляб
Кулинарни Съвети

Магията на ватиканския хляб

144

Стара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.

1

Ватикански хляб

Ватикански хляб - готварски домашни съвети и материали. Последните статии и текстове в Готвач.бг. Готварски и здравни статии за Ватикански хляб.
 • Ватикански хляб - Ползата от черния хлябКое за какво е полезно

  Ползата от черния хляб

  04.10.20110

  Черният хляб позволява да се радвате на вкуса му, без да се притеснявате за натрупването на излишни килограми. С помощта на черен хляб можете да миете косата си, за да е мека и лъскава.

 • Ватикански хляб - Не изхвърляйте коравия хлябКакво да сготвя

  Не изхвърляйте коравия хляб

  09.01.20130

  Не изхвърляйте стария хляб, защото той може да ви послужи за направа на галета, на топли сандвичи и брускети, на крутони и на плънка за задушено пиле.

 • Ватикански хляб - Разликата между типов и бял хлябКое за какво е полезно

  Разликата между типов и бял хляб

  05.04.20132

  Белият хляб е произведен от бяло брашно. Той е много вкусен, а когато е току-що изпечен ароматът му е невероятен. Типовият хляб се приготвя от типово брашно.

 • Ватикански хляб - Кой хляб е най-полезен?Кое за какво е полезно

  Кой хляб е най-полезен?

  24.10.20121

  Според изследвания белият хляб е най-лошият избор. Полезни са ръженият и пълнозърнест хляб. Рафинираните пшенични брашна се определят като абсолютен враг на организма и се отричат напълно.

 • Ватикански хляб - Кратка история на обредния хлябЛюбопитно

  Кратка история на обредния хляб

  04.08.20120

  Обредният хляб е хляб с различни видове предназначения, който се изпича по случай календарни и семейни празници. Декорациите върху обредния хляб имат символично значение.

 • Ватикански хляб - Кой хляб е полезен?Кое за какво е полезно

  Кой хляб е полезен?

  19.11.20140

  Здравословното меню не изисква напълно спиране на хляб и тестени изделия. Има няколко вида хляб, които са полезни за вашата диета и организъм

 • Ватикански хляб - Бързо отслабване с хлябДиети

  Бързо отслабване с хляб

  13.12.20135

  Разнообразието в диетите е огромно. Всеки ден излизат нови и нови планове за отслабване, някои с не дотам доказани резултати. Тук ще ви предложим една изцяло нова диета, която учудва с един от компонентите си, а именно – хляб.

 • Ватикански хляб - Българите оглавиха класация за консумация на хлябКулинарни Новини

  Българите оглавиха класация за консумация на хляб

  29.03.20150

  Българските потребители заеха първо място в класация за най-големите консуматори на хляб в Европа. Средно за една година един човек у нас изяжда по 95 килограма хляб.

 • Ватикански хляб - Хлебна мая или естествена закваска?Кулинарни Съвети

  Хлебна мая или естествена закваска?

  17.08.20124

  Едва ли има някой, който да не обича аромата на току що изпечен хляб. И повечето от нас знаят, че няма как да си направим хляб, ако не използваме за приготвянето му или мая за хляб или така наречената естествена закваска.

 • Ватикански хляб - Калории в различните видове хлябКое за какво е полезно

  Калории в различните видове хляб

  04.10.20130

  Видът на брашното, от което е замесен хлябът, е основният критерий, който определя неговото качество и това как се усвоява той от човешкия организъм.

 • Ватикански хляб - Икономични рецепти с хлябКакво да сготвя

  Икономични рецепти с хляб

  25.08.20130

  С тях можете да си приготвите закуска или някакъв сладкиш, който да е подходяща компания на следобедния чай или кафе. Най-лесният и добре познат вариант за рецепта с хляб са пържените филийки.

Какво другите търсят

Ватикански хляб - майсторски рецепти и подбрани материали по темата. Практични материали за Ватикански хляб в Готвач.бг. Имате въпроси относно Ватикански хляб? Пишете ни от формуляра за контакт. Приятно сърфиране из нашите рецепти и статии за Ватикански хляб в Готвач.бг - развлекателен кулинарен портал с множество готварски рецепти, кулинарни съвети и полезни статии и идеи за здравословно хранене.