вторник, 4 август
Магията на ватиканския хляб

Магията на ватиканския хляб

144

Стара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.

1

Ватикански хляб

Ватикански хляб - готварски домашни съвети и материали. Последните статии и текстове в Готвач.бг. Готварски и здравни статии за Ватикански хляб.
 • Ватикански хляб - Ползата от черния хляб

  Ползата от черния хляб

  04.10.20110

  Черният хляб позволява да се радвате на вкуса му, без да се притеснявате за натрупването на излишни килограми. С помощта на черен хляб можете да миете косата си, за да е мека и лъскава.

 • Ватикански хляб - Не изхвърляйте коравия хляб

  Не изхвърляйте коравия хляб

  09.01.20130

  Не изхвърляйте стария хляб, защото той може да ви послужи за направа на галета, на топли сандвичи и брускети, на крутони и на плънка за задушено пиле.

 • Ватикански хляб - Разликата между типов и бял хляб

  Разликата между типов и бял хляб

  05.04.20132

  Белият хляб е произведен от бяло брашно. Той е много вкусен, а когато е току-що изпечен ароматът му е невероятен. Типовият хляб се приготвя от типово брашно.

 • Ватикански хляб - Кой хляб е най-полезен?

  Кой хляб е най-полезен?

  24.10.20121

  Според изследвания белият хляб е най-лошият избор. Полезни са ръженият и пълнозърнест хляб. Рафинираните пшенични брашна се определят като абсолютен враг на организма и се отричат напълно.

 • Ватикански хляб - Кратка история на обредния хляб

  Кратка история на обредния хляб

  04.08.20120

  Обредният хляб е хляб с различни видове предназначения, който се изпича по случай календарни и семейни празници. Декорациите върху обредния хляб имат символично значение.

 • Ватикански хляб - Кой хляб е полезен?

  Кой хляб е полезен?

  19.11.20140

  Здравословното меню не изисква напълно спиране на хляб и тестени изделия. Има няколко вида хляб, които са полезни за вашата диета и организъм

 • Ватикански хляб - Бързо отслабване с хляб

  Бързо отслабване с хляб

  13.12.20135

  Разнообразието в диетите е огромно. Всеки ден излизат нови и нови планове за отслабване, някои с не дотам доказани резултати. Тук ще ви предложим една изцяло нова диета, която учудва с един от компонентите си, а именно – хляб.

 • Ватикански хляб - Българите оглавиха класация за консумация на хляб

  Българите оглавиха класация за консумация на хляб

  29.03.20150

  Българските потребители заеха първо място в класация за най-големите консуматори на хляб в Европа. Средно за една година един човек у нас изяжда по 95 килограма хляб.

 • Ватикански хляб - Хлебна мая или естествена закваска?

  Хлебна мая или естествена закваска?

  17.08.20124

  Едва ли има някой, който да не обича аромата на току що изпечен хляб. И повечето от нас знаят, че няма как да си направим хляб, ако не използваме за приготвянето му или мая за хляб или така наречената естествена закваска.

 • Ватикански хляб - Калории в различните видове хляб

  Калории в различните видове хляб

  04.10.20130

  Видът на брашното, от което е замесен хлябът, е основният критерий, който определя неговото качество и това как се усвоява той от човешкия организъм.

 • Ватикански хляб - Икономични рецепти с хляб

  Икономични рецепти с хляб

  25.08.20130

  С тях можете да си приготвите закуска или някакъв сладкиш, който да е подходяща компания на следобедния чай или кафе. Най-лесният и добре познат вариант за рецепта с хляб са пържените филийки.

 • Ватикански хляб - Диетичният хляб в България е по-калоричен

  Диетичният хляб в България е по-калоричен

  24.01.20110

  Голяма част от диетичния хляб, продаван в българските магазини, е не само недиетичен, но и вреден за здравето. Изводите са направени, след изследване на 12 вида произволно избран диетичен хляб.

 • Ватикански хляб - Здравословни сандвичи

  Здравословни сандвичи

  18.02.20124

  С помощта на здравословни продукти можете да приготвите сандвичи, които са полезни за здравето и спомагат за поддържането на оптимално тегло.

 • Ватикански хляб - Отслабва ли се с пълнозърнест хляб

  Отслабва ли се с пълнозърнест хляб

  01.07.20126

  Винаги когато качим някой друг килограм в повече и започнем да се чувстваме гузни от това, първото нещо, от което решаваме да се лишим, дори преди започването на диета е хлябът.

 • Ватикански хляб - Как да си изпечем домашен хляб

  Как да си изпечем домашен хляб

  26.04.20134

  Ако искате да си направите вкусен домашен хляб, вижте една примерна рецепта. Домашният хляб не се рони толкова много като купешкия, пък и има по-голяма трайност.

 • Ватикански хляб - Бира може да се прави и от стар хляб

  Бира може да се прави и от стар хляб

  23.04.20150

  Себастиен Морван e един от собствениците на малката пивоварна Брюселс Бийр Проджект, която произвежда бира пиво от хляб.

 • Ватикански хляб - Хлябът е полезен, дори когато сме на диета

  Хлябът е полезен, дори когато сме на диета

  21.08.20122

  Хлябът осигурява на организма ценни вещества , сред които целулоза и витамини от групата В и аминокиселини. Яжте хляба най-малко 4 часа, след като е изпечен и намалете консумацията му през зимата.

 • Ватикански хляб - Еднодневна диета за прочистване на стомаха

  Еднодневна диета за прочистване на стомаха

  15.07.20150

  Този детоксикиращ режим е различен – основната напитка в него се приготвя с ръжен хляб. Трябват ви около 200 грама хляб – нарежете го на кубчета и го сложете в дълбок съд.

 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Ватикански хляб - майсторски рецепти и подбрани материали по темата. Практични материали за Ватикански хляб в Готвач.бг. Имате въпроси относно Ватикански хляб? Пишете ни от формуляра за контакт. Приятно сърфиране из нашите рецепти и статии за Ватикански хляб в Готвач.бг - развлекателен кулинарен портал с множество готварски рецепти, кулинарни съвети и полезни статии и идеи за здравословно хранене.