петък, 27 март
Обработка на месото от диво прасе

Обработка на месото от диво прасе

0

За да подготвите месото на дивото прасе за готвене, трябва да почистите кожата от четината. Ако използвате месото на по-възрастни животни, оставете го да кисне в 2-процентов разтвор на оцет във вода.

1

Домашен суджук от диво прасе

Домашен суджук от диво прасе - направи си сам съвети и препоръки. Най-новите статии и текстове в нашия сайт. Готварски и здравни статии за Домашен суджук от диво прасе.
 • Домашен суджук от диво прасе - Как се готви месо от диво прасе

  Как се готви месо от диво прасе

  01.02.20120

  Месото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие.

 • Домашен суджук от диво прасе - Как да сготвим диво прасе

  Как да сготвим диво прасе

  11.03.20130

  Месото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в марината.

 • Домашен суджук от диво прасе - Да си направим домашен суджук

  Да си направим домашен суджук

  26.02.20131

  Домашният суджук не може да се сравни по вкус и аромат с готовите, които се продават в магазините. Ако искате да опитате вкуса на истинския домашен суджук, направете си го сами вкъщи.

 • Домашен суджук от диво прасе - Как да съхраняваме домашен суджук и кървавица

  Как да съхраняваме домашен суджук и кървавица

  05.03.20150

  При приготвянето и съхранението на суджуци, кървавици и изобщо меса в домашни условия трябва да се спазват редица правила. Това се налага от факта, че домашно приготвеното месо няма дълъг период на годност, като това от магазина.

 • Домашен суджук от диво прасе - Как се прави домашен суджук и луканка

  Как се прави домашен суджук и луканка

  29.01.20134

  Освен месото нужна са ви и подправки черен пипер, кимион, сол. Тяхната пропорция е в зависимост от вкуса. Най-добре би било да бъдат равни количества кимион и черен пипер, за да не превъзхожда някоя от подправките като вкус.

 • Домашен суджук от диво прасе - Пълен с косми суджук се продава в нашите магазини

  Пълен с косми суджук се продава в нашите магазини

  25.11.20140

  Мъж се оплака, че тези дни си купил суджук, в който открил парче свинска кожа, пълна с видими гъсти бели косми.

 • Домашен суджук от диво прасе - Суджук

  Суджук

  24.02.20140

  Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.

 • Домашен суджук от диво прасе - Какво хапват на Коледа и Нова година по света

  Какво хапват на Коледа и Нова година по света

  22.12.20110

  В Италия на Нова година се сервира грозде, ядки и леща, както и ястия от риба. В Холандия на Коледа се сервира еленско и заешко месо.

 • Домашен суджук от диво прасе - С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

  С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

  26.01.20141

  Пино Ноар се съчетава много добре с ястия от месо, особен о от телешко и агнешко месо. Това ароматно вино е подходящо да бъде поднесено и с месо от диви птици.

 • Домашен суджук от диво прасе - Разликата между фетучини, папарделе, гарганели

  Разликата между фетучини, папарделе, гарганели

  02.08.20130

  Италианската паста е представена от много различни видове тестени изделия, някои от които дори не са успели да извоюват голяма популярност извън страната, в която са създадени.

 • Домашен суджук от диво прасе - Вкусни рецепти за печен дивеч

  Вкусни рецепти за печен дивеч

  02.09.20140

  Печеният дивеч е много вкусен и е любим на почитателите на ловджийската кухня и на гурме-специалитетите. Един от известните ловджийски специалитети в любимата ни италианска кухня е асорти от различни видове дивеч.

 • Домашен суджук от диво прасе - Как да съхраняваме суджук и други мезета

  Как да съхраняваме суджук и други мезета

  03.04.20130

  Суджукът и луканките се съхраняват над 4-5 месеца, ако се спазват условията за съхранение. Сушените месни деликатеси трябва да се съхраняват в помещение с минимално количество влага.

 • Домашен суджук от диво прасе - Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти

  Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти

  05.08.20140

  До момента горнооряховският суджук получи защита като географски произход – по този начин деликатесът може да се приготвя само от определени фирми, в случая три предприятия от Горна Оряховица.

 • Домашен суджук от диво прасе - Тънкости при готвенето на дивеч

  Тънкости при готвенето на дивеч

  03.05.20120

  Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности.

 • Домашен суджук от диво прасе - Заразено свинско месо прати 15 човека в болница

  Заразено свинско месо прати 15 човека в болница

  12.01.20140

  15 души от пловдивското село Храбрино и от град Стамболийски са постъпили в болница, след като са се заразили с трихинелоза от консумацията на свинско месо.

 • Домашен суджук от диво прасе - Как да си изпечем домашен хляб

  Как да си изпечем домашен хляб

  26.04.20133

  Ако искате да си направите вкусен домашен хляб, вижте една примерна рецепта. Домашният хляб не се рони толкова много като купешкия, пък и има по-голяма трайност.

 • Домашен суджук от диво прасе - Конска луканка - диетичният деликатес

  Конска луканка - диетичният деликатес

  01.03.20135

  Най-лесно е да си направите месото на луканка. За тази цел не ви е нужна кой знае каква подготовка, но има няколко неща, които трябва да следвате, за да получите вкусна луканка накрая.

 • Домашен суджук от диво прасе - Кулинарна обработка на дивеч

  Кулинарна обработка на дивеч

  29.03.20130

  Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове.

 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Домашен суджук от диво прасе - за ценители рецепти и актуални публикации по темата. Подробни материали и идеи за Домашен суджук от диво прасе в в портала. Имате въпроси относно Домашен суджук от диво прасе? Пишете ни от формата за контакт. Приятно разглеждане на готините ни многобройни вкуснотии и материали за Домашен суджук от диво прасе в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с много готварски рецепти, кулинарни съвети и полезни статии и идеи за здравословен живот.