четвъртък, 30 юли
Как да си приготвим зелено кафе

Как да си приготвим зелено кафе

7

Зеленото кафе всъщност представлява суровите, т. е. неизпечени кафеени зърна. Най-голямата му сила се крие в хлорогенова киселина – силен антиоксидант, на който се дължи нарастваща му популярност най-вече в козметиката.

1

Зелено кафе мнения

Зелено кафе мнения - готварски съвети за всяка домакиня. Най-новите статии и текстове на едно място. Кулинарни и здравни статии за Зелено кафе мнения.
 • Зелено кафе мнения - Какво е зелено кафе?

  Какво е зелено кафе?

  03.06.20132

  Зелено кафе се нарича кафето, което все още не е печено. Това са кафените зърна, които се обработват специално след като са освободени от меката част на плода на дървото.

 • Зелено кафе мнения - Ползите от зелено кафе

  Ползите от зелено кафе

  13.08.20132

  Зеленото кафе е подходящо за външна и вътрешна употреба – става дума не само за качествата му като напитка, а по скоро за полезните му свойства като добавка.

 • Зелено кафе мнения - Диета със зелено кафе

  Диета със зелено кафе

  20.01.20151

  За ползите от зеленото кафе за пръв път говори диетологът Линдзи Дънкън в популярното шоу на Д-р Оз. Веднага след излъчването му, милиони започнаха трескаво да търсят продукти, съдържащи тази съставка.

 • Зелено кафе мнения - Разтворимото кафе става на 109 години

  Разтворимото кафе става на 109 години

  23.01.20100

  Разтворимото кафе се е появило през 1901 и влизало в менюто на американските войски през Втората Световна. То се приготвя от изпаряване на филтрирано кафе.

 • Зелено кафе мнения - Кафе по график

  Кафе по график

  10.07.20110

  Сутрин се пие силно кафе, най-много с добавка на малко мляко и сметана, на обяд се пие кафе с добавки от сладолед, бита сметана и много мляко, а вечер се сервира кафе с алкохол.

 • Зелено кафе мнения - Най-доброто кафе в света расте в Перу

  Най-доброто кафе в света расте в Перу

  29.04.20100

  Най-хубавото кафе в света е сортът Tunki Coffee. Най-доброто кафе се отглежда в плантация в Перу. Сортът бе коронясан на конкурс, организиран от Американската асоциация на специалистите по кафе.

 • Зелено кафе мнения - 5 причини да внимавате с кафето

  5 причини да внимавате с кафето

  18.05.20142

  С кафето трябва да се внимава. Прекалената употреба на кофеин води до безсъние, наркотична зависимост, висок холестерол, зъбна плака и високо кръвно налягане.

 • Зелено кафе мнения - Поканете приятелите на кафе - след 18 ч.

  Поканете приятелите на кафе - след 18 ч.

  27.02.20111

  Направете изненада за приятелите си - поканете ги на специално парти, посветено на кафето. В Европа това се случва след 18 ч. Към кафето се сервират ордьоври, торта, кексове, плодове.

 • Зелено кафе мнения - Да изпечем сами сурово кафе вкъщи

  Да изпечем сами сурово кафе вкъщи

  05.07.20120

  Ако някога сте се чудили как се прави печено кафе на зърна у дома, тогава вие със сигурност трябва да прочетете тази статия. Тя ще ви научи как.

 • Зелено кафе мнения - Как да избираме кафето

  Как да избираме кафето

  28.09.20120

  Кафето е много популярна напитка, която често пъти е отричана от специалисти и набеждавана, че е вредна и води към пристрастяване. Чаша аромата на кафе сутрин е закон за мнозина.

 • Зелено кафе мнения - Трикове за хубаво кафе

  Трикове за хубаво кафе

  22.08.20130

  Кафето е една от най-популярните напитки. Но при приготвянето му има някои условия, ако искате да се насладите максимално на неговия вкус и ефект.

 • Зелено кафе мнения - Златни правила за приготвяне на турско кафе

  Златни правила за приготвяне на турско кафе

  09.04.20132

  Ароматното турско кафе Мокка можете да приготвите и в домашни условия, спазвайки следните няколко златни правила. За 1 чаша питие са необходими една пълна чаена лъжичка фино смляно кафе и захар.

 • Зелено кафе мнения - Вредно ли е инстантното кафе и пакетчетата 3в1

  Вредно ли е инстантното кафе и пакетчетата 3в1

  16.10.20134

  Ползите от кафето са ни до болка познати от всевъзможните кампании за популяризирането му. По-лесното събуждане и тонусът са само малка част от тях.

 • Зелено кафе мнения - Диета с кафе

  Диета с кафе

  15.10.20110

  Разтоварващ ден с кафе ще ви лиши от един излишен килограм от теглото ви. Тя не се препоръчва при заболявания на сърдечносъдовата система и бъбреците и при хипертония.

 • Зелено кафе мнения - Минус 7 кг за 7 дни от диета с кафе

  Минус 7 кг за 7 дни от диета с кафе

  06.09.20142

  С кратка 7-дневна диета можа да стопите седим килограма, спазвайки една ефективна диета с кафе. Условието е всеки ден да пиете по 2-3 чаши кафе.

 • Зелено кафе мнения - Полезно ли е безкофеиновото кафе

  Полезно ли е безкофеиновото кафе

  21.06.20130

  За много хора кафето е сутрешният елексир, даващ енергия и бодрост за начало на деня. Безкофеиновото кафе съдържа значително малко количество кофеин, но дали това го прави полезна напитка

 • Зелено кафе мнения - Сутрешното кафе ни прави по-щастливи

  Сутрешното кафе ни прави по-щастливи

  16.11.20120

  Чаша сутрешно кафе ни прави по-щастливи. До този извод стигнаха немски учени, които проведоха експеримент с около 70 доброволци. Кофеинът стимулира центровете на мозъка, които отговарят за положителните емоции.

 • Зелено кафе мнения - Кафето може да се ползва и като лекарство

  Кафето може да се ползва и като лекарство

  26.02.20130

  Ако пиете по две чаши кафе дневно, ще подобрите краткотрайната си памет, а след тренировки кафето ще послужи като балсам за мускулите ви и ще забравите мускулната треска.

 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Зелено кафе мнения - майсторски рецепти и избрани статии по темата. Практични материали и съвети за Зелено кафе мнения в Готвач.бг. Имате въпроси на тема Зелено кафе мнения? Пишете ни от формуляра за контакт. Приятно сърфиране из нашите рецепти и статии за Зелено кафе мнения в Готвач.бг - развлекателен кулинарен портал с множество готварски рецепти, кулинарни съвети и полезни статии и идеи за здравословно хранене.