сряда, 23 април
Как се прави домашен суджук и луканка

Как се прави домашен суджук и луканка

1

Освен месото нужна са ви и подправки черен пипер, кимион, сол. Тяхната пропорция е в зависимост от вкуса. Най-добре би било да бъдат равни количества кимион и черен пипер, за да не превъзхожда някоя от подправките като вкус.

1

Как правят домашни луканки

Как правят домашни луканки - кулинарни идеи и препоръки. Статии и текстове за Как правят домашни луканки на едно място. Готварски и здравни препоръки за Как правят домашни луканки.
 • Как правят домашни луканки - Домашни рецепти с Йоли

  Домашни рецепти с Йоли

  16.10.20133

  Домашни рецепти с Йоли е посветено на домашно приготвената храна и уюта, който тя създава.

 • Как правят домашни луканки - Зимни мезета за ракия

  Зимни мезета за ракия

  10.02.20140

  Ракия се пие и за здраве, ракия се пие и за лек, когато си болен. Старите зевзеци казват, че ракийката е за бог да прости на умрелия и за добре дошъл на госта.

 • Как правят домашни луканки - Какво е зелено кафе?

  Какво е зелено кафе?

  03.06.20131

  Зелено кафе се нарича кафето, което все още не е печено. Това са кафените зърна, които се обработват специално след като са освободени от меката част на плода на дървото.

 • Как правят домашни луканки - Съставки в луканките и колбасите, които убиват

  Съставки в луканките и колбасите, които убиват

  04.12.20134

  Още по времето на социализма колбасите са имали съмнително качество. Масово разпространено мнение бе, че хубавите луканки, някои видове колбаси са дефицитна стока, която се появява от време на време.

 • Как правят домашни луканки - Идеи за лесни домашни сладки изкушения

  Идеи за лесни домашни сладки изкушения

  27.12.20120

  На всеки му е писнало от готовите сладкиши и вафли, предлагани по магазините. Тук ви предлагаме две лесни и много вкусни рецепти за домашни сладки. Продукти. Начин на приготвяне.

 • Как правят домашни луканки - Франкенфууд или най-честите мутанти в чинията ни

  Франкенфууд или най-честите мутанти в чинията ни

  14.03.20135

  Едно от най-интересните им (и плашещи) постижения е царевица, която е устойчива на сушата. За да го постигнат, е изолиран ген от скорпион, който е вкаран в кочана.

 • Как правят домашни луканки - Извара в домашни условия

  Извара в домашни условия

  03.10.20121

  Подсолена или подсладена изварата присъства в много кулинарни рецепти. Само който не е пробвал, не знае, че тя може да бъде приготвена много лесно и бързо в домашни условия.

 • Как правят домашни луканки - Да си направим коктейлни череши

  Да си направим коктейлни череши

  26.06.20130

  Коктейлните череши, които се използват за декорация на различни видове коктейли, както и за декориране на сладкиши и торти. Коктейлните череши могат лесно да се приготвят в домашни условия.

 • Как правят домашни луканки - Как да си приготвим домашни ньоки?

  Как да си приготвим домашни ньоки?

  08.01.20140

  Италианците могат да похапват ньоки като заместител на супата или пастата. Освен приготвени в домашни условия, ньоки се предлагат в магазините пресни, готови за готвене, пакетирани, съхранявани в хладилник или замразени.

 • Как правят домашни луканки - Внимание! Опасни домашни туршии по пазарите!

  Внимание! Опасни домашни туршии по пазарите!

  05.11.20130

  Всички, които си купуват домашна туршия, произведена неизвестно къде и неизвестно по какъв начин, трябва да са наясно, че рискуват не само здравето, но и живота си.

 • Как правят домашни луканки - Как се прави винен оцет в домашни условия

  Как се прави винен оцет в домашни условия

  26.02.20120

  За да приготвите винен оцет, са ви необходими три литра червено или бяло вино, осем литра преварена вода, осемстотин грама захар, десет милилитра винена киселина.

 • Как правят домашни луканки - Приготвяне на домашни точени кори

  Приготвяне на домашни точени кори

  23.01.20130

  Резултатът е много по-добър – всичко приготвено с тях става сочно и вкусно. Баницата направена с домашни кори изобщо не би могла да се сравнява с останалите, същото се отнася и за тиквеника.

 • Как правят домашни луканки - Суджук

  Суджук

  24.02.20140

  Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.

 • Как правят домашни луканки - Заразено свинско месо прати 15 човека в болница

  Заразено свинско месо прати 15 човека в болница

  12.01.20140

  15 души от пловдивското село Храбрино и от град Стамболийски са постъпили в болница, след като са се заразили с трихинелоза от консумацията на свинско месо.

 • Как правят домашни луканки - Приготвяне на домашни бебешки пюрета

  Приготвяне на домашни бебешки пюрета

  10.08.20130

  Много пъти сме виждали във филми и реклами, как майката опитва от храната на детето, след което то само пожелава и копира от нея. Това се нарича принципа на папагала и е напълно приложим при всяко бебе.

 • Как правят домашни луканки - Как да си направим домашни еклери

  Как да си направим домашни еклери

  02.02.20130

  Още едно от златните правила за сполучливи еклери е да сложите еклерите във фурна първоначално силна, а по-късно да намалите. Да разгледаме сега една интересна рецепта за домашни еклери:

 • Как правят домашни луканки - Мед за всяка болка

  Мед за всяка болка

  18.07.20110

  Медът е един от най-действените антиоксиданти. Липовият е незаменим при настинка и грип. Елдовият мед е добър при анемия. Медът традиционно се смята за алерген.

 • Как правят домашни луканки - Как да съхраняваме суджук и други мезета

  Как да съхраняваме суджук и други мезета

  03.04.20130

  Суджукът и луканките се съхраняват над 4-5 месеца, ако се спазват условията за съхранение. Сушените месни деликатеси трябва да се съхраняват в помещение с минимално количество влага.

Какво другите търсят

Как правят домашни луканки - потребителски рецепти и избрани статии по темата. Практични материали и съвети за Как правят домашни луканки в в сайта. Имаш въпроси относно Как правят домашни луканки? Обърни се към нас от формуляра за контакти. Приятно разглеждане на готините ни многобройни вкуснотии и материали за Как правят домашни луканки в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество готварски рецепти, кулинарни съвети и полезни статии и идеи за здравословен живот.