Обикновена содена питка

Обикновена содена питка

0

". Замесва се меко тесто, което се оформя на питка. Преди да се изпече, питката се набожда с вилица отгоре и може да се украси с кръстче и с различни...

1

обикновена питка

Прегледай всички 12 избрани предложения относно обикновена питка в Готвач.бг.
Обикновена домашна питка

Обикновена домашна питка

1

може по-лесно да се замеси гладко и стегнато тесто. То се оставя настрана 20 минути и след това се оформя като питка. Тя се поставя в...

Обикновени питки със сирене

Обикновени питки със сирене

1

. пържа малките питки в сгорещено добре олио. Обикновени питки, които стават бързо и са вкусни. Хапваме още горещи с чаша айран....

Обикновена питка с хрупкава коричка

Обикновена питка с хрупкава коричка

Разтворете маята и захарта във водата. Пресейте брашното със солта. Прибавете към него маята, олиото и оцета. Замесете меко тесто. Оставете да...

Обикновена ралица

Обикновена ралица

, тлъсто масло и др. Отглеждане на обикновена ралица Обикновената ралица се среща като плевел в житните култури, по синори и изоставени ниви...

Обикновена торта

Обикновена торта

Всички продукти се разбъркват добре. Сместа се изсипва в тава и се пече във фурна на 180 градуса за 30 минути. По желание може да се...

Обикновена полента

Обикновена полента

Кипнете 1.5 л вода и добавете солта. Намалете котлона и на тънка струйка сипете царевичното брашно, като непрекъснато разбърквате. Гответе...

Обикновена баклава

Обикновена баклава

В тавата от печката /квадратна/ се сипва олио, колкото да покрие дъното, и се разстилат корите по 2 броя. Между тях се ръси захар - 1 шепа, 2-3...

Обикновена луканка

Обикновена луканка

1

Смилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по...

Обикновена лютеница

Обикновена лютеница

Зеленчуците се почистват и се смилат в машинка за мелене на месо. Към сместа се прибавят олиото, оцета, солта и захарта. Варете, докато...

Обикновени мекици

Обикновени мекици

Замесва се тестото, като в пресятото брашно се слага захар, сол и яйце. Добавя се разтворената в хладка вода мая и се замесва меко тесто...

Обикновено кьопоолу

Обикновено кьопоолу

Измийте патладжаните и ги изпечете. Още докато са топли ги обелете и нарежете на ситни парченца. Счукайте ги в дървено хаванче. Към тях се...