петък, 31 юли
Съветите на Петър Дънов за храненето

Съветите на Петър Дънов за храненето

3

Според духовния учител на Бялото братство Петър Дънов чрез процеса на хранене човек се свързва със Земята и макар че действието изглежда съвсем обикновено, то не е.

1

Петър дънов хранене

Петър дънов хранене - готварски полезни и практични съвети. избрани статии и текстове в Готвач.бг. Готварски и здравни съвети за Петър дънов хранене.
 • Петър дънов хранене - Съвети на Петър Дънов за храненето

  Съвети на Петър Дънов за храненето

  27.12.20124

  Петър Дънов , наричан още Беинса Дуно или Учителят, е най- известният български духовен учител. Едни от най- важните съвети, които Петър Дънов дава, дори според самия него, са тези за храненето.

 • Петър дънов хранене - Разтоварващата диета на Дънов (Житна диета)

  Разтоварващата диета на Дънов (Житна диета)

  11.03.20150

  Разтоварващата диета на Петър Дънов се прилага основно за прочистване на организма, но помага и в борбата с килограмите. Продължителността ѝ е няколко дни, в които се консумират само жито, ябълки, орехи мед и много вода.

 • Петър дънов хранене - Правила при хранене

  Правила при хранене

  12.03.20130

  Храненето трябва да бъде истинско удоволствие и да се случва в спокойно състояние. Това са най-важните правила, които ако трябва да спазваме. Яденето на крак не само, че не е полезно, а не е и вкусно.

 • Петър дънов хранене - Диета с жито

  Диета с жито

  05.05.20150

  Сега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Днес ще ви запознаем с житната диета, която е известна с многобройните си почитатели и безотказния ефект.

 • Петър дънов хранене - Аргументи против разделното хранене

  Аргументи против разделното хранене

  04.05.20141

  Разделното хранене е една от най-популярните диети, но има и противници. Tази хранителна система нарушава естественото и нормално храносмилане.

 • Петър дънов хранене - Здравословно меню за вегетарианци

  Здравословно меню за вегетарианци

  13.03.20150

  Принципът на протеиновото допълване, който е водещ за здравословното меню на всички вегетарианци, се базира на комбинирането на различни растителни протеини, като комбинацията в много случаи е по-добра от месните протеини.

 • Петър дънов хранене - Рисковете от обилното хранене

  Рисковете от обилното хранене

  02.04.20151

  Обилното хранене може да доведе не просто до качване на килограми и затлъстяване, но и до сериозни здравословни проблеми. Най-добрият начин да надделеете над вълчия апетит е като си наложите да се храните редовно

 • Петър дънов хранене - Две чаши вода преди хранене помагат на диетата

  Две чаши вода преди хранене помагат на диетата

  09.09.20106

  Американски учени откриха, че ако изпиете две чаши вода преди закуска, обяд и вечеря, ще отслабнете много по-бързо и ефектът ще е траен. Пийте вода преди хранене и не се притеснявайте за килограмите.

 • Петър дънов хранене - Служителите на фаст фууд заведенията се вдигнаха на стачка

  Служителите на фаст фууд заведенията се вдигнаха на стачка

  31.08.20130

  Работниците от веригите за бързо хранене в САЩ поискаха заплащането им да бъде увеличено – от 7. 25 на час на 15 долара на час. Стачки се организираха в големите вериги Макдоналдс, Пица Хът и КейЕфСи

 • Петър дънов хранене - Ако се храните един път дневно, тялото изяжда мускулите

  Ако се храните един път дневно, тялото изяжда мускулите

  26.03.20102

  Правилно е да се храните през три часа, за да поддържате високо ниво на обмяkа на веществата и да горите бързо калории. Когато се храните веднъж на ден, организмът унищожава собствените ви мускули.

 • Петър дънов хранене - За кого е полезно и противопоказно суровоядството

  За кого е полезно и противопоказно суровоядството

  31.05.20122

  Преди да започнете да се храните с жива храна, трябва да сте запознати дали не е противопоказна за вас и вашето здравословно състояние.

 • Петър дънов хранене - При кои болести помага пчелното млечице

  При кои болести помага пчелното млечице

  13.01.20150

  Като лекарство пчелното млечице се приема вътрешно в натурален вид. Приема се сутрин на гладно по 180-200 мг или разделено сутрин и обед. Не се приема вечер, тъй като може да доведе до безсъние.

 • Петър дънов хранене - Обичаш плодове? Научи се как да ги хапваш

  Обичаш плодове? Научи се как да ги хапваш

  11.09.20100

  Плодовете имат свои правила за ядене. Вредно е да се приемат плодове непосредствено след хранене, съветват диетолози. Плодовете се сливат с храната и започват да ферментират.

 • Петър дънов хранене - Здравословни ястия с лимец

  Здравословни ястия с лимец

  08.04.20130

  Тази любима храна на фараоните е предпочитана и до днес, най-вече от почитателите на здравословна и нискокалорична храна. С лимеца можете да започнете от сутринта.

 • Петър дънов хранене - С бавно хранене не преяждаш и не дебелееш

  С бавно хранене не преяждаш и не дебелееш

  05.01.20110

  Богатите трапези по празниците задължително са свързани с обилно хранене, което завършва с преяждане. Бързото хранене води до напълняване. Вижте ползите от бавното хранене.

 • Петър дънов хранене - Може ли да се пие вода след хранене

  Може ли да се пие вода след хранене

  07.10.20110

  Пиенето на вода по време на хранене има някои тънкости. Тя трябва да е със стайна температура, в противен случай белтъчините няма да се разградят и ще изгният в червата ви.

 • Петър дънов хранене - Има ли полза от разделното хранене

  Има ли полза от разделното хранене

  12.08.20112

  Разделното хранене е много модерно. Привържениците му твърдят, че то помага да отслабнем и да оздравеем. Специалистите обаче се отнасят скептично към подобно мнение.

 • Петър дънов хранене - Защо сте изморени след хранене

  Защо сте изморени след хранене

  21.05.20131

  Ако след хранене ви се иска да поспите и се чувствате уморени, знайте, че не се случва само на вас. Но с помощта на някои трикове ще успеете да сте енергични през целия ден.

 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Петър дънов хранене - майсторски рецепти и актуални публикации по темата. Практични материали за Петър дънов хранене в Готвач.бг. Имате коментари относно Петър дънов хранене? Пишете ни от формата за контакт. Приятно сърфиране из нашите рецепти и статии за Петър дънов хранене в Готвач.бг - развлекателен кулинарен портал с хиляди готварски рецепти, кулинарни съвети и полезни статии и идеи за здравословно хранене.