Задушени миди с чесън и подправки

Задушени миди с чесън и подправки

0

Почистете мидите и ги сварете за 4 минути в 250 мл вода с резена лимон. Щом се отворят ги извадете от черупките. Загрейте зехтина в тиган и...

1

подправка за миди

Открий всички 12 авторски предложения относно подправка за миди в Готвач.бг.
Миди

Миди

по-малко популярни от черните миди са мидите Сен Жак. Те за значително по-големи и по-месести и се предлагат от края на септември до май...

Панирани миди

Панирани миди

2

Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме. Слагаме ги в маринатата...

Мариновани миди

Мариновани миди

Ако мидите са с черупка все още ги слагаме в подсолена вряща вода да врят за около - 4-5 минути, след което ги почистваме от черупките и...

Миди Медитеранео

Миди Медитеранео

. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете мидите и пак разбъркайте, след което налейте бялото вино. Похлупете мидите и ги гответе на слаб котлон около 10-15 минути. Добър апетит!...

Миди Натюр

Миди Натюр

течаща вода с телена четка, като премахнете и мустачките. Ако има отворени миди, ги изхвърлете. В широка тенджера смесете всички останали...

Миди яхния

Миди яхния

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите...

Миди плакия

Миди плакия

Измийте мидите, с подходяща тел ги почистете от брадичката. Сложете на котлона да заврят виното, водата, нарязаният морков, дафиновият лист...

Пикантни миди

Пикантни миди

готвите още 2-3 минути, като поклащате периодично. След това опитайте и отстранете всички миди, чиито черупки не са се отворили. Сервирайте на гостите си ястието, гарнирано с корички хляб....

Миди Саганаки

Миди Саганаки

5

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона и запържете леко лука и пипера до омекване. Прибавете почистените предварително миди и след няколко...

Домашна подправка

Домашна подправка

3

бурканчета. Стерилизираме ги за 5-10 минути. Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....

Как да готвим миди

Как да готвим миди

морска сол, когато готвите миди. Мидите съдържат ценни белтъчини, витамини от групата В, витамините D и Е, а също така фосфор и желязо...