Сом

Сом

0

необходимо да се почиства от множество кости. Според гастрономите най-вкусна е зоната откъм главата на сома. При приготвянето на сом понякога се...

1

приготвяне на сом

Открий всички 12 подбрани съвети за приготвяне на сом в Готвач.бг.
Пържен сом

Пържен сом

14.11.2014

Измийте сома, подсушете го и го нарежете на по-големи филии. Всички подправки накълцайте ситно или счукайте. Натрийте с тях всяко парче...

Сом на скара

Сом на скара

19.06.2013

минути в хладилник, като ги обърнете на 2-3 пъти. Загрейте скарата и намазнете ребрата, за да не залепва рибата. Метнете парчетата сом на скарата и запечете от всяка страна, докато се получи апетитен загар....

Пържен сом с гарнитура

Пържен сом с гарнитура

12.11.2015

риба наредете върху домакинска хартия и оставете да се освободи от излишната мазнина. През това време пригответе гарнитурата. Измийте доматите...

Сом на фурна

Сом на фурна

22.11.2011

Почистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок. Прехвърлете сома...

Задушен сом с гъби

Задушен сом с гъби

10.07.2014

Рибата се нарязва и се нарежда в тенджера, намазана с мазнина, като се отделят две парчета. Те се сваряват на бульон и с този бульон се залива...

Пържен сом с царевично брашно

Пържен сом с царевично брашно

08.02.2016

Изчиствам сома, като го натривам с едра сол. Така отстранявам слузта, която пуска. Измивам го добре и нарязвам на шайби. Посолявам...

Варен сом с орехов сос

Варен сом с орехов сос

26.06.2014

Нарязваме на едро лука, морковите и девесила. Режем сома на порции и го сваряваме заедно с нарязаните продукти. Междувременно приготвяме...

Филе от сом с риган

Филе от сом с риган

20.02.2016

Нарежете филето на филийки, овкусете със сол черен пипер и риган. Смесете брашното с галетата, сол и риган. Овалвайте всяко парче...

Задушен сом с моркови и ябълка

Задушен сом с моркови и ябълка

07.07.2014

Овкусете сома с лимоновия сок, солта и пипера. Задушете рендосаните моркови и ябълка заедно с накълцания лук в половината мазнина. Отделно...

Приготвяне на домашни колбаси

Приготвяне на домашни колбаси

14.02.2013

приготвяне на трайни месни изделия са от преди 2 600 години от Италия, Гърция и Китай. Днес се смята, че само в Германия има над 1 200 вида...

Приготвяне на домашен бабек

Приготвяне на домашен бабек

06.02.20133

Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си...