Тутманик

Тутманик

0

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

1

продукти за обикновен тутманик

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за продукти за обикновен тутманик в Готвач.бг.
Обикновен звездан

Обикновен звездан

кореновата му система се образуват множество грудки. Стеблата на обикновен звездан са полегнали или приповдигащи се, достигат до 80 см височина...

Обикновен крем

Обикновен крем

Смесвам брашното и захарта, наливам малко мляко и варя на котлона, като периодично доливам от млякото. докато се получи крем с желана гъстота...

Обикновен чийзкейк

Обикновен чийзкейк

Бисквитите се смилат и се объркват с маслото и кристалната захар до получаването на трохи. Крема сиренето се разбива с пудрата захар и се...

Обикновен кейк

Обикновен кейк

1

Маргаринът и захарта се бият, докато станат на пяна. След това към тях се прибавят един по един жълтъците, млякото, содата, лимоновата кора и...

Обикновен таратор

Обикновен таратор

Разбивате добре киселото мляко /да няма буци/. Добавяте нарязаните на ситни кубчета (или на ренде) краставици. Добавяте водата. Посолявате и...

Обикновен козунак

Обикновен козунак

5

Яйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от...

Обикновен кекс

Обикновен кекс

87

Яйцата се разбъркват с миксер, след това се прибавя брашното и се разбърква. Всички останали продукти се прибавят едно след друго като се...

Обикновена ралица

Обикновена ралица

Обикновена ралица /Delphinium consolida/ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Лютикови, познато още като алтън – топ, дива...

Обикновени мекици

Обикновени мекици

Замесва се тестото, като в пресятото брашно се слага захар, сол и яйце. Добавя се разтворената в хладка вода мая и се замесва меко тесто...

Обикновена торта

Обикновена торта

Всички продукти се разбъркват добре. Сместа се изсипва в тава и се пече във фурна на 180 градуса за 30 минути. По желание може да се...

Обикновени соленки

Обикновени соленки

1

Разтопете маслото и при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте до получаването на твърдо тесто...