Ракия

Ракия

0

на японското саке. Други пък намират прилика между ракията и мексиканската ракия. Производство на ракия Спиртният еликсир се получава, след...

1

ракия от фурми

Открий всички 12 авторски предложения относно ракия от фурми в Готвач.бг.
Фурми

Фурми

 

географски ширини фурмите са били ценени още преди 4000 години. По принцип у нас фурмите се продават сушени в опаковки. Пресните фурми са твърди...

Вълшебните фурми: Предпазват от рак, инсулт и високо кръвно!

Вълшебните фурми: Предпазват от рак, инсулт и високо кръвно!

 

продукти, съдържащи екстракт от фурми. Фурмите са много богати на витамините С, А и на тези от В група, както и на безброй аминокиселини...

Ракия Анасонлийка

Ракия Анасонлийка

1 

Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и...

Крушова ракия

Крушова ракия

6 

изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....

Ябълкова ракия

Ябълкова ракия

10 

, кашата се бърка 3 пъти на ден. Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....

Гроздова ракия

Гроздова ракия

3 

Гроздовата ракия се произвежда при дестилацията на гроздовите джибри от производството на вино. Важно е добре да се съхранят джибрите, ако...

Винена ракия

Винена ракия

 

Винената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и...

Плодова ракия

Плодова ракия

 

Плодовата ракия се произвежда от различни плодове, които зреят по едно и също време на годината. Обикновено захарността на плодовете е малка...

Дюлева ракия

Дюлева ракия

3 

. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като...

Сливова ракия

Сливова ракия

2 

приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....

Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

4 

дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...