сряда, 23 април
Защо рафинираното олио не е полезно

Защо рафинираното олио не е полезно

0

Методите на рафиниране лишават продукта от повечето пълноценни хранителни съставки, сред които витамини, минерали, целулоза и пр. Освен това вече настъпват и нарушения в молекулата на олиото.

1

Рафиниране на олио

Рафиниране на олио - кулинарни съвети и идеи. избрани статии и материали за Рафиниране на олио в нашия сайт. Готварски и здравни съвети за Рафиниране на олио.
 • Рафиниране на олио - Домашният дресинг е по-вкусен от купешкия

  Домашният дресинг е по-вкусен от купешкия

  09.02.20120

  Пригответе си сами дресинг за салата, като използвате три части олио по избор и една част киселина - оцет или лимонов сок. Ореховото олио е подходящо за салати със синьо сирене.

 • Рафиниране на олио - Най-здравословните готварски мазнини

  Най-здравословните готварски мазнини

  15.07.20111

  Перфектното олио за готвене трябва да е с високо съдържание на мононаситени и полинаситени мазнини. Предлагаме ви три полезни алтернативи на познатите зехтин и слънчогледово олио.

 • Рафиниране на олио - Предимства на рапичното олио

  Предимства на рапичното олио

  23.11.20130

  Рапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали.

 • Рафиниране на олио - Рапичното олио е диетично и подобрява външния вид

  Рапичното олио е диетично и подобрява външния вид

  22.02.20111

  Специалисти по храненето все по-често горещо препоръчват рапичното олио. То притежава много ценни диетични качества в същото време има изключително благотворно действие върху цялостния външен вид.

 • Рафиниране на олио - Вреди и ползи от олиото

  Вреди и ползи от олиото

  24.09.20120

  Олиото съдържа ценни хранителни вещества. В него има много витамини - А и D, E и F. Най-важното предимство на олиото пред животинските мазнини е в това, че в състава му има ненаситени мастни киселини.

 • Рафиниране на олио - Полезни алтернативи на мазнините за готвене

  Полезни алтернативи на мазнините за готвене

  02.08.20110

  Въпреки, че рядко се сещаме, на пазара има разнообразие от мазнини за готвене извън слънчогледовото олио и зехтина. В текста се описани едни от най-полезните заместители на познатите ни мазнини.

 • Рафиниране на олио - Домашен дресинг за салати

  Домашен дресинг за салати

  24.03.20111

  Направете сами дресинг за салата, като съчетаете оцет или сок от цитрусови плодове с подходящо за салатата олио и подправки. Ореховото олио се съчетава със салати, в които има синьо сирене.

 • Рафиниране на олио - Лесни маринати за месо

  Лесни маринати за месо

  08.11.20120

  За да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост.

 • Рафиниране на олио - Фъстъчено олио

  Фъстъчено олио

  20.02.20140

  Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъците. Фъстъченото олио се използва широко в азиатската кухня. Ползи и вреди от фъстъченото олио.

 • Рафиниране на олио - Каква мазнина е най-подходяща за фритюрник

  Каква мазнина е най-подходяща за фритюрник

  27.04.20121

  За пържене във фритюрник се препоръчва използването на растителна мазнина. Тя не само помага да се намали нивото на лошия холестерол в организма, но съдържа също така полезния витамин Е.

 • Рафиниране на олио - Лечебни свойства на царевицата

  Лечебни свойства на царевицата

  11.08.20120

  Царевицата, която е толкова вкусна, е и много полезна. Тя има много ценни лечебни свойства. Под царевичните листа се образува т. н. царевичната коса, която е основен продукт за създаване на много лекарствени добавки.

 • Рафиниране на олио - За Коледната баница

  За Коледната баница

  25.12.20131

  На Коледната трапеза баницата с късмети е задължителна. Късметчетата се приготвят предварително и могат да се напишат дори от децата на листчета и да се пъхнат в баницата.

 • Рафиниране на олио - Хидрогенирано и рафинирано растително масло

  Хидрогенирано и рафинирано растително масло

  25.11.20120

  Вижте кои са вредните последици на двете технологии по производство на растително масло - хидрогенирано и рафинирано растително масло. Изкуствено втвърдените масла са доказано вредни.

 • Рафиниране на олио - Полезно ли е растителното сирене

  Полезно ли е растителното сирене

  24.05.20122

  Растителните сирена съдържат основно соево мляко и олио (палмово), което ги прави и повече или по-малко, в зависимост от консумирането им, вредни за здравето.

 • Рафиниране на олио - Отново картел при олиото

  Отново картел при олиото

  26.04.20130

  Само 5 години след като Комисията за защита на конкуренцията доказа картел на пазара на олио, трима от основните производители отново са обвинени в картелни споразумения.

 • Рафиниране на олио - С какво да заменим маслото

  С какво да заменим маслото

  02.06.20130

  В кулинарията, вместо масло може да се използва течно растително олио. За да избегнете изкуствените заместители, избягвайте продукти, съдържащи хидрогенирани растителни мазнини.

 • Рафиниране на олио - Съвети за приготвяне на марината за месо

  Съвети за приготвяне на марината за месо

  19.05.20120

  Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Добавянето на захар в маринатата води до образуване на хрупкава карамелизирана коричка.

 • Рафиниране на олио - Да си мариноваме шпроти

  Да си мариноваме шпроти

  05.06.20121

  Вижте нашите две предложения за мариноване на шпроти. Подходящи са за мезе за водка и ракия. Първата отнема повече време, а втората се приготвя по-бързо.

Какво другите търсят

Рафиниране на олио - потребителски рецепти и избрани публикации по темата. Полезни материали и идеи за Рафиниране на олио в Готвач.бг. Имате коментари относно Рафиниране на олио? Обърни се към нас от линка за контакти. Приятно разглеждане на готините ни многобройни вкуснотии и материали за Рафиниране на олио в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с много готварски рецепти, кулинарни съвети и полезни статии и идеи за здравословен живот.