Захарен сироп за баклава

Захарен сироп за баклава

9

сиропа за кипне, варете 3-4 минути на умерен огън и отстранете от котлона. Полученият сироп и достатъчен да се сиропира една голяма тава с баклава (за която сте използвали 2 опаковки кори)....

1

сироп за баклава

Разгледай всички 12 кулинарни идеи относно сироп за баклава в Готвач.бг.
Баклава

Баклава

08.10.20075

, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява. След като баклавата изстине се залива....

Отурма баклава

Отурма баклава

07.02.20162

малко. Готовата баклава също се оставя да поизстине малко. Полустудената баклава се залива с полустудения сироп и се покрива. С турско кафе върви идеално....

Точена баклава

Точена баклава

20.02.20162

. Варете до получаване на средно гъст захарен сироп. С този сироп залейте охладената баклава и оставете на хладно да престои поне 12 часа, за да поеме и да се сиропира....

Торта баклава

Торта баклава

14.03.2016

бакпулвера, орехите и канелата. Върху пълнежа нареждаме останалите кори, намазани с масло всяка по отделно. Готовата баклава нарязваме на парчета и...

Класическа Баклава

Класическа Баклава

19.03.20161

и сокът на лимона. Студената баклава се залива с горещия сироп, покрива се с кърпа и се оставя да престои поне 12 часа....

Бърза баклава

Бърза баклава

25.04.2016

оставяме да изстине, след което я заливаме със сироп и се оставя за няколко часа. На сиропа: В тенджерка изсипваме водата и захарта, слагаме я на котлона, щом кипне и се разтопи захарта, махаме....

Новогодишна баклава

Новогодишна баклава

09.12.20153

зачервяване. Предварително се заварява сиропа за 5 мин. и се охлажда. Залива се баклавата и се оставя да попие, най-добре за една нощ. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!...

Индийска баклава

Индийска баклава

05.05.2009

. Когато извадите баклавата от фурната я оставете да изстине малко. Опитайте се да изравните колкото е възможно температурата на баклавата и на сиропа и...

Френска Баклава

Френска Баклава

02.10.20074

Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника. За плънката се смесват...

Хубавата баклава

Хубавата баклава

28.01.2016

изсипана ванилията. После баклавата се залива със сиропа, който трябва да е не по-топъл от 50 градуса! Сега идва и още едно трудно нещо...

Домашна баклава

Домашна баклава

13.01.20162

се 1.5 ч.ч. разтопено масло. Пече се час и половина на умерена фурна (около 180 градуса). За сиропа: водата трябва да заври със захарта. Щом...

Какво Ново