Баклава с нетрадиционен сироп

Баклава с нетрадиционен сироп

0

, кората от лимон и стафидите. Варя около 10 минути. Охлаждам и прецеждам сиропа. След като изпека баклавата още гореща заливам със студен сироп, покривам с кърпа и така престоява цяла вечер, след което може да се консумира....

1

сироп за баклава

Разгледай всички 12 кулинарни идеи относно сироп за баклава в Готвач.бг.
Захарен сироп за баклава

Захарен сироп за баклава

9 

сиропа за кипне, варете 3-4 минути на умерен огън и отстранете от котлона. Полученият сироп и достатъчен да се сиропира една голяма тава с баклава (за която сте използвали 2 опаковки кори)....

Баклава

Баклава

5 

, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява. След като баклавата изстине се залива....

Бърза баклава

Бърза баклава

 

оставяме да изстине, след което я заливаме със сироп и се оставя за няколко часа. На сиропа: В тенджерка изсипваме водата и захарта, слагаме я на котлона, щом кипне и се разтопи захарта, махаме....

Вкусна баклава

Вкусна баклава

8 

(по-препечени или по-бледи). Изпечената баклава се оставя да престои едно денонощие. След което се залива с врял сироп, който е приготвен от...

Хапки баклава

Хапки баклава

 

масло тава и ги поръсете с масло. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути. Междувременно пригответе сиропа, като...

Класическа Баклава

Класическа Баклава

1 

и сокът на лимона. Студената баклава се залива с горещия сироп, покрива се с кърпа и се оставя да престои поне 12 часа....

Торта баклава

Торта баклава

 

бакпулвера, орехите и канелата. Върху пълнежа нареждаме останалите кори, намазани с масло всяка по отделно. Готовата баклава нарязваме на парчета и...

Хубавата баклава

Хубавата баклава

2 

изсипана ванилията. После баклавата се залива със сиропа, който трябва да е не по-топъл от 50 градуса! Сега идва и още едно трудно нещо...

Домашна баклава

Домашна баклава

2 

се 1.5 ч.ч. разтопено масло. Пече се час и половина на умерена фурна (около 180 градуса). За сиропа: водата трябва да заври със захарта. Щом...

Баклава Инжир

Баклава Инжир

2 

залейте изпечената баклава. Покрийте с кърпа и оставете 4-6 часа, за да попие сосът. Баклавата може да се гарнира с ядки или сушени плодове...

Точена баклава

Точена баклава

2 

средно гъст захарен сироп. С този сироп залейте охладената баклава и оставете на хладно да престои поне 12 часа, за да поеме и да се сиропира....