Как да ядем помело?

Как да ядем помело?
Снимка: gotvach.bg

Помелото е вкусен цитрусов плод, който има кръгла форма и дебела кора. Помелото е много полезно, защото е богато на редица витамини – витамин А, С и много антиоксиданти. Съдържанието на помело е 90% вода, а сокът му е предпочитан от мнозина, защото е приятен и полезен. Помелото се консумира много лесно. Първо трябва да се премахне неядливата му обвивка, както се бели портокал. След това може да махнете белите ципи на помелото, защото са горчиви и не са приятни на всеки.

Консумирайте помелото веднага след като го обелите. То е най-подходящо за консумация като пресен плод, но е възможно да го включвате в различни плодови салати, фрешове, сокове и десерти. Освен в плодови салати, помелото се добавя в салати с морски дарове, зеленчукови салати, много подходящо е за гарниране на рибни ястия. Вижте и една вкусна идея за Зимна плодова салата с помело.

Помелото е един от най-полезни плодове. То намалява риска от простудни заболявания, сокът му намира приложение при лечението на сърдечно-съдови заболявания и хипертония, укрепва нервната и имунната система. Много добро средство е за пречистване на организма от токсини, помага за образуването на бели кръвни телца. Помелото е много диетичен плод, поради което е ценен помощник в борбата с излишните килограми.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!