Запитан от:
Колко време се пече скумрия?
Снимка: gotvach.bg

Колко време се пече скумрия?

Marianaот MarianaИноватор / Автор
28.10.2015

Една от рибите, които най-често слагаме на трапезата, е скумрията. Дълго време тази изключително вкусна риба носеше незаслужено етикета на проста и долнокачествена риба, което далеч не отговаря на истината.

Скумрията е не само достъпна като цена, на е изключително богата на омега-3 мастни киселини, както и на селен, магнезий, желязо и цял куп витамини.

Тази доста мазна риба е твърде нетрайна. Най-добре е скоро след закупуването ѝ да я сготвите или веднага да я замразите във фризер, докато решите дали ще я запечете на скара или във фурната.

Скумрията е много подходяща за печене на фурна или на скара. Те не се нуждае от продължителна кулинарна обработка, а резултатът гарантирано ще надмине очакванията.

За печене на скара са по-подходящи по-дребните екземпляри. Скумрия на скара или филе от скумрия на скара с чесън и магданоз може да приготви дори и пълен лаик в кухнята, при това ще му отнеме около 20-ина минути.

За рецептата печена скумрия с доматен сос на фурна ще ви трябва една по-едра скумрия и малко повече време. Когато скумрията се приготвя на фурна, времето за печене е около 35-45 минути. То варира в зависимост от големината на рибата и конкретната рецепта.

За да впечатлите гостите си с печена пълнен скумрия или печена скумрия с магданоз и орехи, не бива да забравяте, че рибата се пече задължително в предварително загрята фурна. Ако сложите рибата в студена фурна, рискувате да стане суха и жилава.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати