Gotvach.bg»Съвети»Как се пържи сьомга?

Как се пържи сьомга?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се пържи сьомга?

Сьомгата се пържи в загрято масло или зехтин. Първо се запържва за кратко от всички страни, а след това се залива с марината, ако е предвидена такава.

Като цяло сьомгата предимно се запича на скара или фурна, пърженето не е много популярен метод за приготвянето ѝ.

Но има и редица рецепти за приготвянето на сьомга на тиган. Сред най-любимите ни е тази за Пържен котлет от сьомга

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariane
Mariane
17.12.2013 17:51
Сакън, да се пържи сьомга си е чиста проба светотатство. Най-добре е да я запечете за 2-3 минути от всяка страна. Ако все пак сте решили да я съсипете с пържене - прави са както при останалите риби - загряваш мазнината, пържиш сьомгата и вадиш върху хартия, за да се махне излишното олио.
2
0