Gotvach.bg»Съвети»Можем ли сами да си направим глюкоза?

Можем ли сами да си направим глюкоза?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Можем ли сами да си направим глюкоза?

Глюкозата или т.нар. гроздова захар има най-високият гликемичен индекс сред храните. Тя навлиза в кръвта изключително бързо. Според медиците глюкозата е един от най-важните източници на енергия за човешкия организъм, в частност за човешките клетки.

Важно е да отбележим, че глюкозата е изключително калорична. Само в 1 грам глюкоза име 4 ккилокалории. Освен това е изключително сладка. Тя е сладка колкото захарта и може да я замества успешно.

Глюкозата се използва и от хората, които имат алергия към мед.

Обикновено тя се продава готова, разредена с вода, и може да бъде открита на щандовете да диабетици в по-големите хранителни вериги. 5 и 10-процентови разтвори на глюкоза се продават в аптеките, но те са предназначени предимно за интравенозна употреба.

Глюкоза на прах се търси предимно от запалените кулинарки и фитнес маниаци. Първите я търсят за приготвянето на вкусни десерти като рачел или фондан, докато активно спортуващите се и занимаващите се с фитнес я използват за хранителна добавка след тренировка.

Обикновено за кулинарни цели глюкозата на прах трябва да се разтвори във вода. Стандартното съотношение глюкоза / вода е 1:3 или на 1 част глюкоза се добавят 3 части вода, след което се разбърква добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати